© Gazete As

18 Yıllık Bekleyişin Ardından Tarihi Zafer: Çorluspor 1947 3. Lig'e Yükseldi

"Çorluspor 1947, kendi evinde oynadığı Yuvacıkspor’u 3-0'lık net skorla yenerek, ligin bitimine bir hafta kala Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon oldu. Temsilcimiz Çorluspor 1947, 18 yıl aradan sonra Bal Ligi’nden 3. Lig'e yükselerek adını profesyonel lige yazdırmayı başardı.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. Grup'ta mücadele eden Çorluspor 1947, General Basri Saran Stadyumu’nda oynanan Yuvacıkspor müsabakasını 3-0'lık net skorla kazandı. Bu galibiyetle birlikte ev sahibi ekip, ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Alınan bu galibiyet sonrası, Çorluspor 1947'nin 3. Lig'e yükselme hakkı da kesinleşmiş oldu.

Şampiyonluğun kesinleşmesi sonrasında Çorlu, bayram havasına büründü. Taraftarlar ve Çorlu halkı, şampiyonluğu kutlamak için sokaklara döküldü.

ÇORLUSPOR 1947'NİN AMATÖR LİG MACERASI

Çorluspor 1947 Kulübü, 18 yıl önce profesyonel liglerden Bölgesel Amatör Lige düşmüştü. Kulüp, uzun yıllardır bölgesel amatör liglerde mücadele ediyordu. Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu kıl payı kaçıran Çorluspor 1947, bu sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek 18 yıl sonra adını 3. Lig'e yazdırdı.

MUHTEŞEM TARAFTARLAR EŞLİĞİNDE ŞAMPİYONLUK KUTLAMALARI

Çorluspor 1947 ile Yuvacıkspor arasındaki maç, General Basri Saran Stadyumu'nda oynandı. Karşılaşmada baskın taraf Çorluspor 1947 Kulübü oldu. Maç sonuna kadar baskısını koruyan Çorluspor 1947 Takımı, sahadan 3-0'lık net skorla ayrılmayı başardı. Gebzespor ile İfaspor maçının berabere bitmesiyle birlikte, Çorluspor 1947 Takımı, ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Statta başlayan şampiyonluk kutlamaları, geç saatlere kadar sürdü.

ÇORLU, ŞAMPİYONLUĞU KUTLAMAYA DEVAM ETTİ

Çorluspor 1947 ile Yuvacıkspor maçının ardından şehirde coşku doruğa çıktı. Şampiyonluğun kesinleşmesiyle birlikte, General Basri Saran Stadyumu’nda taraftarlar kutlamalara başladı. Kulüp Başkanı Yusuf Gümüş'ün gözyaşlarına hakim olamaması, duygusal anlara neden oldu. Kutlamalar, gece geç saatlere kadar sürdü. Maç sonrası Çorlu'da uzun araç kuyrukları oluştu, ardından kutlamalar Atatürk Meydanı'na taşındı.

KULÜP BAŞKANI'NDAN TEŞEKKÜR MESAJI

Atatürk Meydanı'nda akşam yapılan kutlamalara yüzlerce taraftar katıldı. Kulüp Başkanı Yusuf Gümüş, burada yaptığı konuşmada, "Çok güzel bir müsabaka sonrası 3 puan daha alarak şampiyonluğu garantiledik. Matematiksel olarak şampiyon olan kulübümüz için 3. Lig yolu da açılmış oldu. Bizleri hiçbir maçımızda yalnız bırakmayan taraftarlarımıza, bütün enerjilerini sonuna kadar kullanan sporcularımıza ve onları şampiyonluğa götüren teknik heyetimize teşekkür ediyoruz. Bütün yöneticilerimiz sezon boyunca ellerinden gelenin en fazlasını yapmaya gayret gösterdiler, onlara da gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI'NDAN TEŞVİK MESAJLARI

Çorluspor 1947 - Yuvacıkspor maçını tribünden izleyen Çorlu Kaymakamı Murat Eren, maç sonrası kulüp başkanı, teknik heyet, yöneticiler ve futbolcuları tebrik etti. Kaymakam Eren, "Çorluspor 1947 kulübümüzü tebrik ediyorum, şampiyon olduğumuz için gurur duyuyoruz. 18 yıl sonra bu mutluluğu bize yaşattılar. İnşallah 3. Lig'de beraber çalışacağız, daha da iyi yerlere getirmek için çalışacağız. Her maçta neredeyse seyircimiz 5 bin kişi oldu" şeklinde konuştu. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise, "Şampiyonuz, gururluyuz! TFF 3. Lig’e yükselen takımımız Çorluspor 1947'nin şampiyonluk kutlamasındayız. Bizlere sevinç ve heyecan dolu anlar yaşatan Çorlu’muzun takımı Çorluspor 1947’yi gönülden kutluyorum. Başarınız daim olsun" dedi."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER