© Gazete As

19 Mayıs Coşkusu Gece Boyunca Sürdü

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Çorlu’da doyası kutlandı. Sabah saatlerinde başlayan kutlamalar akşam fener alayı ve konserle devam etti.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Çorlu’da doyası kutlandı. Sabah saatlerinde başlayan kutlamalar akşam fener alayı ve konserle devam etti.

Atatürk Meydanı’ndan başlayan fener alayı yürüyüşü Cumhuriyet Parkı’nda son buldu. Binlerce vatandaşın katıldığı fener alayı yürüyüşünde renkli görüntüler oluştu. Türk Bayraklarıyla yürüyen Çorlulu vatandaşlar Fatma Turgut konseriyle doyasıya eğlendi. Fatma Turgut konseri öncesi sahneye çıkan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Başkan Sarıkurt, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

19 MAYIS YENİDEN DOĞUŞUN VE UMUDUN SEMBOLÜDÜR

Cumhuriyet Parkı’nda konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “19 Mayıs 1919, milletimiz için sadece bir tarih değil, dirilişin, yeniden doğuşun ve umudun sembolüdür. O gün, Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a ayak bastığında, bağımsızlık meşalesi yanmış ve asil Türk Milleti, tarihinin hiçbir döneminde esarete boyun eğmeyen ruhuyla, vatanına göz diken düşmanlara karşı birlik ve beraberlik içinde destansı bir kurtuluş mücadelesine başlamıştır. Bugün, bu önemli günü kutlarken Atatürk'ün bizlere emanet ettiği bu değerleri ve mirası yaşatmanın gururunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan sevgili gençler, sizler de bu ruhu ve azmi yüreklerinizde hissederek ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacaksınız. Unutmayın ki, Atatürk'ün izinde yürüyen bir nesil olarak, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün güvencesi sizlersiniz. Türk milletinin, vatan topraklarını korumak için verdiği kutsal mücadelenin başlangıcı olan bugün, aynı zamanda gençliğe ve geleceğe olan inancımızı da yeniden pekiştirdiğimiz bir gün” dedi.

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI GENÇLERİMİZDİR

Konuşmasını sürdüren Başkan Sarıkurt, “Kıymetli genç arkadaşlarım, sizler ülkemizin geleceğisiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak başlattığı Milli Mücadele, bugün bizlere emanet edilen değerlerin temelidir. Sizlere düşen görev, bu değerleri korumak ve daha ileriye taşımaktır. Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için sizlerin enerjisine, heyecanına ve azmine ihtiyacımız var. Geleceğimizin teminatı olan sizler, Türkiye'nin yarınlarını şekillendirecek ve daha parlak bir gelecek inşa edeceksiniz. Atatürk'ün, "Bütün ümidim gençliktedir." sözü size duyduğu güveni ifade etmektedir. Ulu Önderimiz gibi bizler de size inanıyoruz ve sizinle gurur duyuyoruz” dedi.

BİZLERE DÜŞEN GÖREV BU ŞEHRİ DAHA DA İLERİYE TAŞIMAK EVLATLARIMIZA YAŞANABİLİR BİR GELECEK SUNMAKTIR

“Bugün, sadece geçmişimize değil, geleceğimize de sahip çıktığımız bir gün” diyen Başkan Sarıkurt, “Ülkemizin dört bir yanında ve uluslararası arenada çocuklarımız ve gençlerimiz spordan sanata, bilimden teknolojiye kadar birçok alanda başarı elde ediyor. Bu başarılar, geleceğe olan güvenimizi artırıyor ve daha büyük hedeflere doğru ilerlememize motivasyon sağlıyor. Sevgili Çorlulular, gelecek vadeden şehir Çorlu’muz Trakya’nın gözbebeğidir. Ben Çorlulu olmakla gurur duyuyorum. Sizlerin de gurur duyduğunu biliyorum. Bizlere düşen görev, bu güzel şehri daha da ileriye taşımak, evlatlarımıza daha yaşanabilir bir gelecek sunmaktır. Bugün, Atatürk'ün önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesinin ışığında, Türkiye'nin laik, demokratik ve aydınlık geleceğine olan inancımızı bir kez daha tazeliyoruz. Kıymetli hemşehrilerim, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı gönülden kutluyorum” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER