© Gazete As

2 Yıl Önce Etrafı Çevrildi Ama Çalışma Yok

Çorlu Belediyesi tarafından kamulaştırma çalışmaları başlanan binanın kamulaştırılmasında sona gelinmişti. Çorlu Belediyesi tarihi binayla ilgili restorasyon planlarını hazırladı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne sundu. 2 yıldır hiçbir çalışmanın başlamadığı tarihi bina geçtiğimiz yıl madde bağımlıları tarafından yakılmıştı. Binanın bir kısmı zarar görürken, bina öylece kaldı.  İki yıl önce Ekim ayında etrafı çevrilen bina 2 yıldır hiçbir şey yapılmadan bekliyor.

Tarihi Çorlu Evi’nin hemen yanında yer alan tarihi bina Geç Osmanlı Mimari özellikleri taşıyor. Tuğla üzerine cumbalı ahşap yapıdan oluşan tarihi bina restore edilmeyi bekliyor. Geç Osmanlı Dönemi klasik yapı sitili olan binanın alt tarafı tuğla ile örülü üst tarafı ise cumbalı ahşap yapıdan oluşuyor. Cemaliye Mahallesi’nde yer alan tarihi binanın Balkan Kültür Evi olarak hizmet vermesi planlanıyordu fakat çalışmalar bir türlü başlamaması tepki çekiyor.

Geçtiğimiz 2022 yılının Ekim Ayı’nda etrafı kapatılan Balkan Kültür Evi için çalışmalar hala başlamadı. İşlemlerin hızlanmasını isteyen Çorlulu vatandaşlar yetkililere çağrıda bulundu: “Tarihi Çorlu Evi’nin yanında ki bu binanın etrafı iki yıl önce çevrildi ama çalışmalar bir türlü başlamadı. Sorumluluğu olan kurumların biran önce harekete geçerek restorasyon çalışmalarının başlamasını bekliyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER