© Gazete As

7 Bin Öğrenci İçin Büyükşehir Harekete Geçecek Mi?

Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde bulunan Okullar Bölgesi’ne yapılacak sosyal tesis hala yapılmadı. Çorlu Kaymakamı Murat Eren Okullar bölgesine yapılacak spor alanları ve sosyal tesis için “Büyükşehir belediyesi yaparsa seviniriz” ifadelerini kullandı.

Çorlu’da 6 okulun bulunduğu okullar bölgesinde yaklaşık 7 bin öğrenci eğitim öğretim görüyor. Okullar Bölgesi’nin orta kısmına yapılması planlanan spor alanları ve sosyal tesislerin bulunduğu proje bir türlü hayata geçirilemedi. Çorlu Kaymakamı Murat Eren basına yaptığı açıklamada okullar bölgesiyle ilgili durumu bakanlığa bildirdiklerini belirterek büyükşehir belediyesi de yapmak isterse bir protokol yaparız ve seve seve kabul ederiz ifadelerini kullandı. Şimdi gözler büyükşehir belediyesinin atacağı adımda, yaklaşık 7 bin öğrencinin eğitim gördüğü okullar bölgesine düşünülen projeye büyükşehir belediyesi destek olacak mı? 

Okullar bölgesinin orta kısmına yapılması düşünülen projeyle ilgili konuşan Çorlu Kaymakamı Murat Eren, “Okullar bölgesiyle ilgili biliyorsunuz orta alanda bir boşluk var, bizim güvenlik zafiyetimizin en büyük sebebi orta alandaki o boşluktan kaynaklanıyor, orası ilgili de bir teklifimiz var, tabi burası büyük bir yatırıma girmediği için orasını da bakanlığımızdan bekliyoruz. Biz hayırsevere muhtaç bir ilçeyiz eğer büyükşehir belediyesi yapmak isterlerse hemen bir protokol imzalayıp sayın valimizin başkanlığında orasının yapımıyla ilgili de kapımız sonuna kadar açık, yaparlarsa da çok ta mutlu oluruz. Biliyorsunuz büyükşehir belediyesi olunca 11 ilçede 11 okul yaptı büyükşehir onun dışında bir yatırım yok büyükşehir belediyesinden. Çorlu ilçesi de Tekirdağ’ın dörtte biri buraya rahatlıkla o tür bir düzenleme yapabilir. Onların bütçelerine göre çok da büyük birmaliyet değil. seve seve kabul ederiz, biz yine bakanlığımıza sunduk onu da bekliyoruz” dedi. 

Okullar Bölgesiyle ilgili proje olmasına rağmen bu güne kadar bir türlü hayata geçirilemedi. Öğrenciler öğle saatlerinde okuldan dışarı bırakılmazken kimi seyyar satıcılar duvara merdiven kurarak öğrencilere döner vermeye çalışıyor. Kampüs şeklinde bulunan projenin biran önce hayata geçirilmesini isteyen öğrenci velileri büyükşehir belediyesini de göreve çağırdı. 

Okullar Bölgesi’nde güvenlik sorunlarının da yaşandığını belirten kimi öğrenci velileri gazetemize bilgi verdi. “Okullar Bölgesine elini kolunu sallaya sallaya herkes girebiliyor. Öğle saatlerinde teneffüslerde bazı kişiler gelip buralarda geziyor. Bunun dışında okul duvarlarından çocuklarımıza yemek verilmeye çalışılıyor” dedi. 

Sosyal tesis ve spor alanlarının yapılmasıyla birlikte Okullar Bölgesi’nde bulunan yaklaşık 7 bin öğrenci hem burada yemek yiyebilecekler hem de spor yapabilecekler. Kampüs şeklinde yapılacak projeyle birlikte öğrencilerin güvenliği de sağlanmış olacak. Okullar bölgesine yapılacak projeyle birlikte hem öğrenciler hem de veliler rahat bir nefes alacaklar. 

Çorlu Kaymakamı Murat Eren’in açıklamalarının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi projeyi yapacak mı yapmayacak mı merak konusu oldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi projeyi yapması halinde yaklaşık 7 bin öğrenci bu projeden faydalanacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER