© Gazete As

AMATEM’e 10 Ayda 6 Bin Bağımlı Başvurdu

Çorlu Devlet Hastanesi AMATEM’e 2024 yılı içerisinde 6 bin alkol ve madde bağımlısı başvuru yaptı, bağımlıların çoğunluğunu madde bağımlıları oluşturuyor.

Çorlu Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (AMATEM) her yıl binlerce bağımlıyı tedavi etmek için çaba sarf ediyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre 2024 yılının ilk 10 ayında 6 bin bağımlı AMATEM’e başvuru yaptı. AMATEM’de yatarak tedavi edilen hasta sayısı ise 250 kişi oldu. 

250 BAĞIMLI YATARAK TEDAVİ EDİLDİ 

Çorlu’da uyuşturucu vakalarının artmasıyla birlikte gözler tedaviye çevriliyor. Çorlu’da hem devlet hastanesi bünyesinde bulunan AMATEM hemde Yeşilay Danışmanlık Merkezi olan YEDAM  bağımlılık konusunda yardımcı oluyor. Çorlu Devlet Hastanesi’ne bu yıl 6 bin bağımlı başvururken, bunların çoğunu madde bağımlıları oluşturuyor 250 hasta da yatarak tedavi ediliyor. 

HEM AMATEM HEM DE YEDAM BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EDİYOR 

Çorlu nüfusunun göz önüne alındığında uyuşturucu vakaları da giderek yükselmeye başladı. Çorlu’da hem Çorlu Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren AMATEM hem de YEDAM bağımlılıkla mücadele etmeye çalışıyor. AMATEM’de ve YEDAM’a gelen hastaların takibi uzmanlar tarafından yapılıyor. 

MADDE BAĞIMLILARININ SAYISI FAZLA 

Çorlu Devlet Hastanesi bünyesindeki AMATEM’e bu yıl içerisinde 6 bin kişi başvururken bu rakamın çoğunluğunu madde bağımlıları oluşturuyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre isteğe bağlı olarak madde bağımlılığını veya alkol bağımlığını bırakmak isteyen kişi veya aileler AMATEM’e başvurup tedavi altına alınıyor. Bağımlılık kişinin beden ve ruh sağlığını, aile ve iş yaşantısını etkileyecek düzeyde alkol ya da madde alması; ya da alkol ya da madde alma isteğini durduramaması ile belirli ömür boyu süren bir hastalıktır. Bu hastalığa karşı AMATEM’deki uzmanlar bilimsel yöntemlerle bağımlılığı tedavi etmeye çalışıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER