© Gazete As

Başkan Sarıkurt’tan AK Parti İlçe Başkanı Kelle’ye Sert Yanıt

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kenan Kelle'nin belediyenin arsa satışlarıyla ilgili iddialarına sert bir yanıt verdi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kenan Kelle'nin belediyenin arsa satışlarıyla ilgili iddialarına sert bir yanıt verdi. Kelle, Çorlu Belediyesi'nin 20 adet arsayı yaklaşık bir buçuk milyar liraya usulsüz şekilde satmak istediğini öne sürmüştü.

Başkan Sarıkurt, Kelle'nin iddialarına cevap vererek, “Kenan Başkan’ın açıklamalarına baktım, neresini düzelteceğime karar veremedim. Eleştirileri sınırları aşmış. Neden yer satılıyor diye sorulabilir, ama usulsüzlük iddialarına çok net yanıtlarım olacak. Çarşamba günü (bugün) Meclis toplantısında sunum yapacağım” dedi. Sarıkurt, AK Parti belediyelerinin de benzer şekilde arsa sattığını vurgulayarak, “Keşke hiç yer satmasak, ama ülkenin durumu ortada. Kendi belediyeleri maaşları ödemek için cami yerlerini satıyor” ifadelerini kullandı.

Sarıkurt, “Kenan Başkan’ın yaptığı açıklama eleştiri sınırlarının dışına çıkmış. Usulsüzlük iddiasını belgelediklerini söylüyor ama belediye meclisinde bu karar oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonuna gitmiş, AK Partili üyeler de dahil” dedi. Belediye kanunları ve Devlet İhale Kanunu çerçevesinde hareket ettiklerini belirten Sarıkurt, belediyenin satışları usulüne uygun yaptığını vurguladı.

TOKİ'nin Çorlu’daki arsa satışlarına da değinen Sarıkurt, “Kenan Başkan, TOKİ’nin sattığı yerler için neden ses çıkarmıyor? Çorlu Belediyesi’nin yaptığı işleri sanki bir usulsüzlük bulmuş gibi anlatması doğru değil. Belediye meclisinde bu konuları tartışıyoruz” dedi.

Sarıkurt, AK Parti’nin yönetim tercihlerine de değinerek, “Kenan Başkan bize saldırarak üstünlük elde etmeye çalışıyor. Belediyeler maaşları ödemek için yer satıyor. Biz de Ticaret ve Sanayi Odası, Emlak Müşavirleri Odası ile rayiç bedeller üzerinden satış yapıyoruz” dedi. Sarıkurt, Çorlu Belediyesi’nin satışlarının yasalara uygun olduğunu ve belediyenin performansında usulsüzlük olmadığını belirtti.

Son olarak Sarıkurt, “Gönül ister ki hiç yer satmayalım ama memleketi getirdikleri durum ortada. Kenan Başkan, Çorlu'daki öğretmen evi, polis evi, okul gibi eksikliklerle ilgilensin. Üniversite ve çevre sorunlarına da dikkat etsin. Biz yaptığımız işleri bilerek, özenle ve devletimizin kurallarına uygun olarak yapıyoruz” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER