© Gazete As

Başkan Sarıkurt’tan Hava Kirliliğine Sert Tepki

Yurt dışı programının ardından Çorlu’ya dönen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt Ergene Yolu üzerinde havada dumanları görünce otomobilinden inerek, hava kirliliğine dikkat çekti. Gece saat 01:30 da canlı yayın başlatan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt hava kirliliğine sebep olan firmalara sert tepki gösterdi. Başkan Sarıkurt, havadaki kirliliği gösterirken yetkilileri ve ilgili birimleri göreve çağırdı.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt gece yaptığı canlı yayında; “Çorlu’ya dönerken duman gördüm ve durdum, ben burada çok video çekeceğim, tekrar uyarıyorum, STK’lar imza kampanyası başlattı, tabi sadece imza kampanyasıyla olmayacağının farkındayım. Ergene Yolu üzerinde bir yer. Bu firmanın yetkililerini en yakın zamanda ziyaret edeceğim. Denetim yetkisine sahip arkadaşlarımızı, siyasi parti başkanlarını birkaç gece bu güzergâhta beraberce yürüyüşe davetimi de buradan ifade ediyorum” dedi.

Pazartesi Günü bir programa katılan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, gece yaptığı canlı yayınla ilgili konuştu. Başkan Sarıkurt, “Dün akşam Kırklareli istikametinden Çorlu’ya geliyordum, hafta sonuydu öyle zannediyorum ki kontrol elamanları yok diye, gözünü para hırsı bürümüş vatandaşın sağlığını umursamayan, kendi gelirinin dışında başka birşeyle ilgilenmeyen bazı işletmelerin muazzam bir sis bulutu vardı, duman vardı çok rahatsız edici bir durumdu. Özellikle bu işler gündüz vakti olmuyor gece vakti oluyor. Bu noktada genel çağrı yaptık, bundan sonra da oraya gece saatlerinde gitmeye devam edeceğiz. Şimdi bu işletmelerin isimlerini beyan edemiyoruz, marka değerine zarar geleceği dolayısıyla ama bu işletmeler Çorlu’nun marka değerine zarar veriyorlar. Dolaysıyla haksızlık ettiğini düşündüğümüz işletmeleri ziyaret edeceğiz. Önlerinde video çekeceğiz sadece video çekeceğiz. Bir taraftan da şehrin farklı noktalarında imza masaları kuruldu imza toplanıyor. Şikâyetlerimizi itirazımızı bu işletmelerin önünde yapmamız gerekiyor. Eğer bizim şehrimizin marka değiren zarar veriyorlarsa ki veriyorlar, sağlığımıza zarar veriyorlarsa ki veriyorlar, onların marka değerini düşünecek pozisyonda değiliz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER