© Gazete As

Cansuyu Derneği Ahilik Haftasında Farkındalık Yarattı

Cansuyu Derneği Tekirdağ İl Başkanı Murat Vakitçi, “Ahilik haftasında siftah bizden” diyerek farkındalık yarattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Murat Vakitçi, “Cansuyu Derneği Ahilik Haftasında bir geleneği yaşatmak için harekete geçti. Ben siftah ettim, o ihtiyacınızı da yan dükkandan alın, böylece diğer esnafımız da siftah etsin. Diyebilen bir gelenek olan Ahilik müessesesinin güzelliklerini hatırlatan bir çalışmayı hatırlatmak için adım attık” dedi. Sabah erken saatlerinde Cansuyu Dernegi siftah zarflarını dükkanların kapısına bıraktı. 

Mahallemizde anahtarımızı emanet ettiğimiz esnafımızın yüzüne tebessüm olmak istedik diyen Cansuyu Derneği Tekirdağ il Başkanı Murat Vakitçi açıklamasına devam etti: “Ahilik belirli bir haftaya sıkıştırılarak kutlanacak bir nostalji değildir. Ecdadımızın İslam’dan ve Kur’an’dan beslenerek oluşturduğu bir ticaret medeniyetidir. Bu yüzden 365 gün yaşanmalı ve tüm hayatı kapsamalıdır. Kadim değerlerimizin bizzat iktidarlar eli ile hayatın içinden çekilip çıkarıldığı bir sürecin sonunda pazarın ve esnafın yerini AVM’lerin aldığı, komşuya hayat hakkının tanınmadığı, kazanmak için her türlü yolun meşru görüldüğü, acımasız ve haksız bir rekabetin her geçen gün daha da şiddetlenerek arttığı bir zaman dilimine geldik. Piyasada alın teri ve emek hor görülmekte ve kaynağı ne olursa olsun servet kutsanmaktadır. Konfor ve haz düşkünü haline getirilmiş insan kazanmak için aldatmaktan, sömürmekten, haksızlık yapmaktan imtina etmemektedir” ifadelerini kullandı. 

Açıklamasını sürdüren Vakitçi, “Hızla bozulan insani ilişkilerin düzelmesi, ailelerin dağılmasının önüne geçilmesi ve çözülme yaşanan toplumsal bağların onarılması ancak ve ancak piyasada ahlaki bir duruşun yeniden canlandırılması ile mümkündür. İşte bu noktada kadim bir gelenek olan Ahilik anlayışı hızla bir çıkmaza doğru ilerleyen piyasaya bu toprakların hafızasının çıkış yolu önerisidir. Bizler de bu sabahın seher vaktinde esnaflarımıza siftah zarfları dağıtarak bir geleneği hatırlatmak, esnafımızın yüzünde bir tebessüm olmak istedik. Bu vesile ile Ahilik Haftasını tebrik eder,  bereketli kazançlar dilerim” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER