© Gazete As

Cinayetlere Karşı Kadınlar Meydanlara Çıktı

Son dönemde artan kadın cinayetlerine karşı sosyal medya hesaplarında örgütlenen kadınlar Atatürk Meydanı’na gelerek basın açıklaması yaptı.

Kadın cinayetlerinin kınandığı basın açıklamasında hayatını kaybeden kadınların isimleri tek tek okundu. Atatürk Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar ortak basın açıklamaları yaptı. Lise öğrencilerinin ağırlıkta olduğu basın açıklamasını Duygu Turhanoğlu okudu. Duygu Turhanoğlu’yla birlikte basın açıklamasına gelenlerde duygu düşüncelerini ifade ederek kadın cinayetlerinin son bulmasını ve adaletin yerini bulması istendi.  

VAHŞETİN İZLERİNİ SİLMESEK DE ADALETİN SESİ OLMAK ZORUNDAYIZ

Basın açıklamasını okuyan Duygu Turhanoğlu, “Bugün burada insanlığın en temel hakkı olan yaşama hakkını savunmak için toplandık. Henüz birkaç aylık olan Sıla Bebek masumiyeti zalimce elinden alınarak hayattan koparıldı. Onu korumakla yükümlü olan bizler, bu vahşetin izlerini silemesek de, adaletin sesi olmak zorundayız. Sıla’nın minik medeni vicdanlarımızda unutulmaz bir yara bırakırken, sessiz kalmamız mümkün değil. Onun çığlığı, bizlerce bu meydanda daha güçlü durma sorumluluğu yüklüyor. Sıla bebek yalnız değil” ifadelerini kullandı. 

SESİMİZİ YÜKSELTTİKÇE ADALETE YAKLAŞACAĞIZ

Açıklamasını sürdüren Duygu Turhanoğlu, “Bugün İkbal Uzuner, Ayşenur Halil ve Fatma Özdemir’i de anıyoruz. Onlar da şiddetin ve istismarın kurbanı oldular, ama unutulmadılar. İkbal umutlarının elinden alındığı bir noktada adalet için mücadele etti. Ayşenur korku ve çaresizlik içinde hayallerine veda etti. Fatma en zor anlarında bile sesini duyurmaya çalıştı, ancak çok geç kaldır. Her birinin ardında yarım kalan yaşamlar ve haklı bir mücadele vardı. bu isimler yalnızca birer haber başlığı değil, her biri yaşama hakkı elinden alınan kadınların hikayesini temsil ediyor. Bizler bu kayıpların acısını unutmamak ve adaletle iyileştirmek için buradayız. Kadınlara yönelen şiddetin sona ermesi hepimizin omuzlarında bir sorumluluktur. Bugün burada adaletin ve merhametin sesi olmak zorundayız. Sıla bebek, İkbal Uzuner, Ayşenur Halil ve Fatma Özdemir gibi nice kadının hakkı savunulana, adalet yerini bulana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Unutmayın susmak suç ortaklığıdır. Sesimizi yükselttikçe adalete yaklaşacağız. Biz susmayacağız adalet için mücadele edeceğiz” dedi. 

POLİS EKİPLERİ BAZI PANKARTLARA MÜDAHALE ETTİ 

Atatürk Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasında polis ekipleri bazı pankartları inceledi. Özellikle Kürtçe yazılı olan pankartı alan polis ekipleri pankartta neler yazılı olduğunun kaydını tuttu. Güvenlik ekiplerinin kontrolü altında basın açıklaması sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER