© Gazete As

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Türk Varlığını Korumak İçin 27 Ekimde Sandığa”

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt 27 Ekim tarihinde gerçekleşecek Bulgaristan Seçimleri için Hak ve Özgürlükler İttifakı’na destek isterken, çifte vatandaşlara “Türk Varlığını korumak için sandığa gidelim” çağrısında bulundu.

Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlar 27 Ekim Bulgaristan Genel Seçimleri için oylarını kullanacak. Hak ve Özgürlükler Harekete Temsilcileri geçtiğimiz gün Çorlu’da bir araya gelerek toplantı gerçekleştirmişti. 27 Ekim’e sayılı günler kala, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt bir video yayınlayarak çifte vatandaşları sandığa çağırdı. Çorlu’da 3 mahallede 9 sandık kurulurken çifte vatandaşlar bu sandıklarda oylarını kullanabilecek. 

GEÇMİŞ ACI TECRÜBELERDEN DERS ALARAK BİRLİK OLMALIYIZ 

Bulgaristan seçimleri için konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Değerli Çorlulu çifte vatandaşlarımız 27 Ekim’de Bulgaristan’da gerçekleşecek genel seçim orada yaşayan Türkler ve Türk varlığı açısından büyük bir öneme sahip. 1989 yılında yaşanan zorunlu göç ve ardından asimilasyon politikaları hepimizin hafızasında derin izler bıraktı. O dönemde Türklere kimliğini dilini ve kültürünü unutturmaya çalışan baskılar pek çok yurttaşımızı köklerinden kopardı. Ancak soydaşlarımız tüm bu zorluklara rağmen kimliğine sahip çıktı ve dayanışma içerisinde oldu. Şimdi geçmişte yaşanılan bu acı tecrübelerden ders alarak Bulgaristan’daki Türk varlığını korumak ve demokrasiyi güçlendirmek adına birlik olmalıdır” dedi. 

BU SADECE OY KULLANMAK DEĞİL, DİLİMİZİ, KÜLTÜRÜMÜZÜ İNANCIAMIZI KORUMA MÜCADELESİDİR

Konuşmasını sürdüren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “27 Ekimde yapılacak Bulgaristan seçimleri bu anlamda bizlere önemli bir fırsat sunuyor. Tüm çifte vatandaşlı hemşerilerimden ricam, sandığa giderek 13 numaralı Hak ve Özgürlükler İttifakına oy vermeniz sesinizi duyurmanızdır. Çorlu’da Şeyhsinan Havuzlar ve Rumeli Mahallerimiz olmak üzere toplam 3 mahallemizde kurulan 9 sandıkta Çorlulu hemşerilerimi demokratik haklarını kullanmaya ve oy vermeye davet ediyorum. Bu mücadele sadece oy kullanmak değil, dilimizi kültürümüzü ve inancımızı koruma mücadelesidir. Bu seçimlerde Hak ve Özgürlükler İttifakıyla Bulgaristan’da adaletin barışın ve kardeşliğin kazanacağına olan inancımız tamdır. Demokrasi ve eşitlik için hep birlikte sandığa değerli hemşerilerim” ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER