© Gazete As

Çorlu, İl Olma Talebini Dillendirdi

Çorlu Esnaf Girişim Derneği (ÇEGİD), 1 Kasım'da düzenlediği etkinlikle Çorlu'nun il olma talebini dile getirdi. Etkinliğe katılan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, MHP MYK Üyesi Murat Turna ve STK temsilcileri, Atatürk Meydanı'nda toplanarak Çorlu'nun il olması yönündeki isteklerini dile getirdi.

Çorlu Esnaf Girişimciler Derneği Başkanı Atilla Demir, yaptığı açıklamada, Çorlu’nun Trakya’daki en büyük yerleşim yeri, Çorlu’nun hak ettiği payı aldığını düşünmüyoruz. Çorlu’nun nüfusu sanayisi göz önünde bulundurulduğu zaman aldığı pay yeterli değil. Çorlu’nun il olması taraftarıyız, Çorlulu insanların, kendi insanımızın Ankara’da bizi temsil etmesini önemsiyoruz. Bunun tarafındayız” dedi.  

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan da, Çorlu'nun hızlı gelişimine rağmen birçok eksiklikle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, "Çorlu'nun il olması hem bölgede yaşayan vatandaşlarımıza hem de ticaretle uğraşan kurumlarımıza büyük fayda sağlayacak. İl olacağına inancımız her geçen gün artıyor" şeklinde konuştu.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise, Çorlu'nun hızla büyüdüğünü ve geliştiğini belirterek, "İl olmak eğer bu şehre daha fazla imkan sağlayacaksa il olmaya talip olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz" dedi. Çorlu'nun il olma talebi, şehirdeki çeşitli kesimlerden geniş destek buluyor.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER