© Gazete As

Çorlu Kaymakamı Murat Eren; “Kimseden Zorla Para Alınamaz”

“Kimseden Zorla Para Alınamaz” Çorlu'da okul kayıtları sırasında velilerden yüksek ücretler talep edildiği yönündeki iddialara ilişkin açıklamalarda bulunan Çorlu Kaymakamı Murat Eren, "Bize gelen yazılı bir şikayet yok" dedi. Eren, velilerden zorla para alınmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Okul yatırımlarıyla ilgili Çorlu’daki basın mensuplarıyla bir araya gelen Çorlu Kaymakamı Murat Eren basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Okulların başlamasıyla birlikte her dönem başı velilerden yüksek ücret talep edildiğine yönelik iddialar ortaya çıkmasını Çorlu Kaymakamı Murat Eren’e sorduk. Eren “Bize gelen yazılı bir şikayet yok, kimseden zorla para alınamaz, böyle bir şey olursa biz karşısında oluruz” dedi. 

YAZILI ŞİKAYET GELİRSE GEREKENİ YAPARIZ 

"Yazılı bir şikayet gelirse gerekeni yaparız" diyen Çorlu Kaymakamı Murat Eren: “Bu konuda Milli Eğitim Bakanımızda açıklama yapmıştı, kimseden zorla para alınamaz yönünde. Ben bir senedir buradayım daha bir tane yazılı bir şikâyet almadım. Söyleniyor ama yazılı bir şikayet yok. Yazılı bir şikayet olduğu zaman biz zaten gerekeni yaparız. Kimseden de zorla para alınamaz, okul aile birliklerimiz okullarımızın önemli ihtiyaçlarını görüyorlar. Bağış alıyorlar ama kimseden zorla para alınmıyor. Alınırsa biz karşısında oluruz. Bunu söyleyenler gelsinler yazılı olarak şikayet etsinler biz hemen gerekeni yapalım. Herkes istediği sınıfa da yerleşemiyor, bu okul müdürünün de yetkisinde değil, öğretmenleri sistem belirliyor, okul müdürleri sadece birinci sınıflar için öğretmenleri belirliyor” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER