© Gazete As

Çorlu Sel Baskınlarında Gerçek Sorumlu Belli Oldu

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen şiddetli yağış sonrasında yaşanan sel felaketi, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın açıklamalarına konu oldu.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen şiddetli yağış sonrasında yaşanan sel felaketi, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın açıklamalarına konu oldu. Başkan Albayrak, sel baskınlarındaki yetersiz alt yapıların Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ'nin sorumluluğunda olduğunu belirtti.

Çorlu'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Albayrak, yaşanan sel felaketiyle ilgili bilgi verdi. Fen İşleri Daire Başkanlığı ve TESKİ'nin alt yapı sorumluluğunu üstlendiğini vurgulayan Albayrak, Çorlu'nun 2 milyar liralık bir alt yapıya ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Başkan Albayrak ve ekibi, Çorlu'ya gelerek sel felaketi nedeniyle zarar gören bölgeleri ve yatırım planlarını basın mensuplarına sundu. Başkan Albayrak, kısa bir selamlama konuşmasının ardından Çorlu'da sorunlu olan 5 bölgenin 2024 yılı planlarına dahil edileceğini açıkladı.

Sel felaketiyle ilgili sorumluluğun yüzde 100 olarak kendilerine ait olduğunu belirten Albayrak, "Alt yapıdan biz sorumluyuz. Çok aşırı bir sağanak yağış meydana geldi, bazı bölgelerde olumsuz olaylar yaşandı. Bu olaylardan yüzde 100 biz sorumluyuz, bu sorunları çözmek için çalışmalar yapıyoruz. Yerel seçimlere 114 gün kaldı ve bu süre zarfında daha fazla çalışacağız" dedi.

Başkan Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak şu ana kadar Çorlu'ya 1 milyar 200 milyon liralık yatırım yapıldığını ifade etti. Ancak, Çorlu'nun 2 milyar lira alt yapı yatırımına ihtiyaç duyduğunu ve genel olarak Tekirdağ'ın 15 milyar liraya ihtiyacı olduğunu belirtti.

Çorlu'nun bazı bölgelerinde yaşanan sel olaylarının çözüldüğünü vurgulayan Başkan Albayrak, özellikle Dutluk Bölgesi ve Çobançeşme'deki sorunların giderildiğini belirtti. Yerel seçimlere kadar çalışmaların süreceğini ifade eden Albayrak, alt yapıyı en sondan yukarı doğru tamir etme çabası içinde olduklarını sözlerine ekledi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER