© Gazete As

Çorlu Stadındaki Çalışmalar 3 Ay Sürecek

Çorlu General Basri Saran Stadı’nın zemin yenileme, aydınlatma ve pist yapımı ihalesi yapıldı, 25 milyonluk ihalede yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. Yüklenici firmanın çalışmalarının 3 ay sürmesi bekleniyor. Yüklenici firma işi erken bitirirse Ekim Ayı gibi Çorlu General Basri Saran Stadyumunda maçlar oynanabilecek. 3. Lige çıkan Çorluspor 1947 Kulübü’nün maçları ise Ergene’deki futbol sahasında oynaması bekleniyor. Çalışmalar bittiği zaman Çorluspor 1947 takımı maçlarını kendi evinde oynayabilecek.

3’üncü ligde oynayacak başta Çorluspor 1947 Kulübü ve diğer spor kulüplerinin oynadığı General Basri Saran Stadyumu’nun bakımsız olması her kesimden tepki çekiyordu. Özellikle zeminiyle ilgili şikayetler sürekli gündeme getiriliyordu. Tekirdağ İl Spor Müdürlüğü’ne bağlı olan General Basri Saran Stadyumuyla ilgili adım atıldı. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklamayı AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş yaptı. Diktaş ihaleyi alan yüklenici firma ile sözleşmenin imzalandığını duyurmuştu. Diktaş yaptığı açıklamada, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, “Çorlu General Basri Saran Stadımızda zemin yenileme, aydınlatma ve altı kulvarlı tartan pist yapım ihalesi yapılmış olup Çorlu Kapalı Spor Salonu çevre düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 25 Milyon Tl bedel üzerinden yüklenici firma ile sözleşme imzalanmıştır. Bugün itibari ile stadımız yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak çalışmalarına başlanmıştır. Önümüzdeki sezon şehrimizi 3. Ligde temsil edecek olan Çorluspor 1947 Kulübümüze ev sahipliği yapacak olan stadımızdaki yenileme çalışmaları en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacak. Kulübümüze, şehrimize ve sporseverlere hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer vermişti.

Geçtiğimiz Temmuz Ayı’nda verilen ihale kapsamında Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nun alt zemini düzenlenecek, aydınlatmaları yapılarak altı kulvarlı tartan pist yapım işi yapılacak. Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nun zemini sentetik zemin yapılacak. İhale bedeli 25 milyon olan Çorlu General Basri Saran Stadyumu’nda çalışmaların 3 ay sürmesi bekleniyor.

Çorlu General Basri Saran Stadyumu’ndaki çalışmaların 12 Ağustos Pazartesi (bugün) başlaması beklenirken, Kasım Ayı’nın ortalarına doğru bitmesi bekleniyor. Sözleşme süresi 3 ay olurken yüklenici firmanın stadı daha erken bitirmesi planlanıyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre yüklenici firma Kasım Ayı’nın 24’ündü sözleşme süresi biterken, çalışmaları daha erken bitirmeyi planladığı belirtildi.

Geçtiğimiz sezon 3. Lige yükselen Çorluspor 1947 kendi evinde oynayacağı maçları Ergene’de oynaması bekleniyor. Velimeşespor’un sahasında maçlarını oynayacak olan Çorluspor 1947 takımı stat yapıldığı zaman tekrar kendi sahasında oynayabilecek.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER