© Gazete As

"Çorlu'da 23 Nisan Coşkusu 104. Yıl Dönümü: General Basri Saran Stadı'nda kutlandı "

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yıl dönümü, Çorlu'da coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yıl dönümü, Çorlu'da coşkuyla kutlandı. Yıllar sonra General Basri Saran Stadyumu'nda gerçekleşen kutlamalara binlerce vatandaş katıldı. Atatürk Meydanı'nda yapılan çelenk koyma programının ardından General Basri Saran Stadyumu'nda kutlama programlarına geçildi. Öğrencilerin, stadyumda sundukları gösteriler izleyicilerden tam not aldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yıllar sonra stadyumda kutlanırken, geçmiş yıllarda bayramlar genellikle meydanlarda kutlanıyordu. Öğrenciler, eskiden sadece resmi geçit töreni ve folklor gösterisi yapabiliyorken, şimdi ise stadyumlarda gerçekleştirilen kutlamalarda çeşitli gösteriler sunarak büyük beğeni topluyorlar.

General Basri Saran Stadyumu'nda düzenlenen kutlama törenine Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgenaral Muammer Alper, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, kurum müdürleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğrenciler arasında düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu Garnizon Komutanı Muammer Alper ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt tarafından verildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan yaptı. Erdoğan, konuşmasında Büyük Millet Meclisi'nin açılmasının milli mücadelenin ve bağımsızlığa giden yolun öncüsü olduğunu vurgulayarak, "Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir" dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin sergilediği gösteriler büyük beğeni topladı. Halk oyunları ve diğer kaligrafik gösteriler izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER