© Gazete As

Çorlu’da Nüfusa Göre Polis Sayısı Yetersiz!

Hırsızlık, uyuşturucu, cinayet, yaralama gibi asayiş olayların sık görüldüğü Çorlu’da 500 civarında polis memuru görev yapıyor olması tepkileri de artıyor. Görev yapan polis memurlarının bir kısmı da içerde evrak işleriyle ilgileniyor, sahada çalışan polis sayısı azalıyor. Her gün cinayet hırsızlık gibi adli olayların yaşandığı Çorlu’da mevcut polis memurları yoğun mesai harcıyor.

Çorlu gibi sürekli nüfusu artan bir ilçede polis sayısının yetersiz olması her kesimin tepkisini çekiyor. Asayiş olaylarının yüksek olduğu Çorlu’da polis sayısının biran önce artırılması bekleniyor. Uyuşturucu, hırsızlık, cinayet gibi vakaların her gün yaşandığı Çorlu’da polis ekipleri buna rağmen canla başla çalışmaya devam ediyor.

300 bin nüfusu olan ve her yıl nüfusu artan Çorlu’da asayiş olayları da fazla oluyor. Nüfusu yüksek olan Çorlu’da gazetemizin edindiği bilgilere göre sadece 500 polis memuru hizmet veriyor. Bir dönem polis sayısı yükselen Çorlu’da polis sayısı tekrar düştü. Tayin olan polislerin ardından Çorlu’da yaklaşık 500 polis memuru hizmet veriyor.

Her yıl nüfusu artan Çorlu’da polis sayısı bir türlü artırılmıyor, Çorlu’daki 500 civarındaki polis memurları ellerinden gelen bütün gayreti gösteriyorlar. Dönemin eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Çorlu’da yaptığı güvenlik toplantısının ardından polis sayısı artırılmıştı. Daha sonra polislerin tayin olması nedeniyle polis sayısı yine 500’lere düştü.  

Çorlulu vatandaşlar polis sayısının artırılmasını beklerken yetkililerden bu konuda somut girişimlerde bulunmasını bekliyor. Özellikle Tekirdağ Milletvekillerinin bu konuda gerekli girişimlerde bulunması gerektiğinin altını çizen vatandaşlar polis sayısının bir an önce artmasını bekliyor. Her yıl polis sayısıyla ilgili yaşanan sıkıntı bir türlü çözülmezken, suç oranları ise vatandaşları kaygılandırıyor.

Çorlu’da mevcut olarak görev yapan polis ekipleri ise canla başla şehrin güvenliği için gece gündüz çalışıyor. Hem asayiş olaylarıyla ilgilenen polis ekipleri bir taraftan da diğer görevlerini yerine getiriyor. Özellikle uyuşturucu hırsızlık cinayet gibi olayların fazla olduğu Çorlu’da biran önce polis sayısının artırılması gerekiyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER