© Gazete As

Çorlu'ya Kazandırılan 100. Yıl Spor Salonu Hizmete Açıldı

Çorlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Trakya'nın en büyük spor salonu olan 100. Yıl Spor Salonu'nu bünyesine kattı.

Çorlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Trakya'nın en büyük spor salonu olan 100. Yıl Spor Salonu'nu bünyesine kattı. FİBA standartlarına uygun olarak tasarlanan spor salonu, 2500 kişi kapasitesi ile çeşitli salon sporlarına ev sahipliği yapabilecek nitelikte. Açılış törenine protokol üyeleri, sporcular ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, sporun birleştirici gücüne vurgu yaparak, "Bugün sporun bize sunduğu bu güç toplumumuzu daha sağlam ve dayanıklı kılacak, aynı zamanda dostluğu ve kardeşliği daha da güçlendirecek, büyük başarılar elde edilmesini sağlayacak. Buna gönülden inanıyorum." şeklinde konuştu. Sarıkurt, FİBA standartlarına uygun olarak inşa edilen spor salonunun, uluslararası düzeyde çeşitli spor etkinliklerine ev sahipliği yapabilecek donanımda olduğunu belirtti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da spor salonunun özelliklerini detaylı bir şekilde anlattı. Albayrak, şehre kazandırılan spor tesisleri arasında önemli bir yere sahip olan 100. Yıl Kapalı Spor Salonu'nun, ulusal ve uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapabilecek düzeyde olduğunu ifade etti.

Açılışa katılan CHP Tekirdağ Milletvekilleri Nurten Yontar ve İlhami Özcan Aygun, hükümetin Tekirdağ'a yeterince yatırım yapmadığına dikkat çekerek, daha fazla hükümet yatırımı talep etti. Yontar, özellikle Gökhan Diktaş'ı Tekirdağ'a yatırım yapmaya davet ederek, "Eğer Tekirdağ'a bu şekilde bir hükümet yatırımı olursa, ben onun açılışına katılacağım" dedi.

Çorlu Kaymakamı Murat Eren de sporun önemine vurgu yaparak, "Bu spor salonunun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu spor salonu Çorlu'muza hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı. Çorlu, bu modern spor tesisi ile spor alanındaki altyapısını güçlendirerek bölgesinde önemli bir spor merkezi haline gelmeyi hedefliyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER