© Gazete As

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Çorlu'da başlıyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde Çorlu'da çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Etkinliklerle dolu Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Çorlu'da başlıyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde Çorlu'da çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Kutlamalar 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00'te Atatürk Anıtı'na çelenk sunum töreni ile başlayacak. Program kapsamında aynı gün Ziya Berhan Kılıç Spor Salonu'nda 100. Yıl Satranç Turnuvası ve Çorlu Belediyesi Şehir Stadyumu'nda 100. Yıl Futbol Turnuvası düzenlenecek.

29 Ekim Pazar günü sabah 10.00'da Atatürk Meydanı'nda günün anlam ve önemine dair konuşmalar, şiirler, halk oyunları gösterileri ve resmigeçit töreni gerçekleştirilecek. Resmî törenlerin tamamlanmasının ardından saat 13.00'te Memduh Şevket Esendal Sahnesi Fuaye Alanı'nda "Öncü Kadınlarımız" Karma Resim Sergisi açılış töreni yapılacak.

Cumhuriyet'imizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında saat 14.30'da 5. Kolordu Bölge Bando Komutanlığı tarafından Atatürk Meydanı'nda konser düzenlenecek. Saat 19.00'da Çorlu Şehitliği önünden başlayacak olan 100. Yıl Fener Alayı, Cumhuriyet Parkı'nda sona erecek. Saat 19.00'da Cumhuriyet Parkı konser alanında Zumba etkinliği düzenlenirken saat 20.30'da Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl Konseri'nde Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici sahne alacak. Havai fişek gösterileri ile renklenecek olan kutlamalara katılan Çorlulular, Cumhuriyet'imizin 100. yılında müzik dolu, unutulmaz bir gece yaşayacaklar.

Kutlamalara katılımın yüksek olması bekleniyor

Çorlu halkının başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'ni kuranlara minnet ve şükran duyduğunu ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olarak bizleri aydınlık geleceğe taşıyan Ata’mızın eseri demokratik ve laik cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmak en büyük görevimiz. Geleceğe sımsıkı sarılarak Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında yürüyeceğimize söz veriyoruz. Tüm halkımızı, Ata’mızın emaneti Cumhuriyet’imizin 100. yılını hep birlikte kutlamaya davet ediyorum.” dedi.


Çorlu'da düzenlenecek olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılımın yüksek olması bekleniyor. Kutlamalara Çorlu halkı, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler katılacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER