© Gazete As

Dünya’ nın En Büyük Gemisi Asyaport’ ta Dev İskelede!

 

30 Ekim Pazartesi günü, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, dünyanın en büyük konteyner gemisi "MSC Türkiye" Türkiye'nin en büyük transit konteyner limanı olan Asyaport'a ilk kez demirledi. MSC Türkiye, 400 metre uzunluğu ve 61,3 metre genişliğiyle, kendi sınıfında dünyanın en büyük konteyner gemisi unvanını taşıyor. Gemide, yaklaşık 8.4 milyon güneş paneli, 50.000 otomobil, 3.1 milyon çamaşır makinesi veya 403 milyon çift ayakkabı taşıma kapasitesine sahip.

MSC Türkiye'nin ilk uğrak töreni, devlet erkanının, MSC Grubu müşterilerinin ve çalışanlarının katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Tören, MSC Yönetim Kurulu Başkanı Diego Aponte'nin yanı sıra, gemiye "MSC TÜRKİYE" isminin verilmesine vesile olan eşi Ela Soyuer Aponte ve Soyuer Ailesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.Açılış konuşmalarının ardından plaket takdimi, MSC TÜRKİYE’nin İlk Uğrak Töreni için kurdele kesimi ve gemiye bayrak çekme seremonisi gerçekleştirildi. Bando takımı eşliğinde gerçekleştirilen seremoninin ardından davetlilerle Asyaport Limanı’nda liman turu yapıldı. Gemi ziyaretleri sırasında MSC TÜRKİYE gemisinin köprü üstü gezildi, römorkör turlarıyla da gemi dışarıdan keşfedildi.

MSC Türkiye, sürdürülebilir hedeflere odaklanan yeni nesil gemilerde enerji verimliliği ve çevre dostu teknolojiye odaklanıyor. Celestino Maresca sınıfı olarak adlandırılan gemiler, taşınan konteyner başına düşen karbon ayak izi açısından son derece verimli. MSC, çevreye duyarlı yenilikçi teknolojileri benimseyerek doğal kaynakları koruma ve çevresel etkileri azaltma konusunda liderlik rolünü sürdürüyor.

"MSC Türkiye'nin Asyaport'a ilk kez demir almasıyla gerçekleşen bu önemli olay, Türkiye'nin denizcilik sektöründeki uluslararası etkisini ve gücünü bir kez daha dünyaya kanıtlıyor. Aynı zamanda Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamalarına da unutulmaz bir katkı sağlayarak tarihimize altın harflerle yazılıyor."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER