© Gazete As

Fakülte Binasına Beklenmedik Sessiz Ziyaret

Çorlu'da merakla beklenen Mühendislik Fakültesi'nin yeni yeri, basın mensuplarına haber verilmeden, sessiz bir ziyaretle incelendi. AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Lokman Tecer, yeni hizmet binasını ziyaret eden isimler arasında yer aldı. Ancak ziyaretle ilgili kapsamlı bir açıklama yapılmaması ve basın mensuplarının davet edilmemesi, tepkilere neden oldu. Sosyal medya üzerinden bazı açıklamalar yapılmış olsa da, Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin ne zaman açılacağı konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Eylül ayında açılması planlanan fakültenin durumu hâlâ belirsizliğini koruyor.

Çorlu'nun dört gözle beklediği yeni mühendislik fakültesi, protokol üyeleri tarafından sessiz sedasız bir şekilde ziyaret edildi. Basın mensuplarının davet edilmediği bu ziyarette, protokol üyeleri binada incelemelerde bulundu. Ziyarete, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Rektör Yardımcısı Murat Taşan, Demir Ekosan Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kaya Kumyol, Çorlu TSO Meclis Üyesi ve Türkgücü OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Görkem Bardak, Yapı İşleri Daire Başkanı Ahmet Bal katıldı.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, ziyaretle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çorlu Mühendislik Fakültesi’nin yeni binasında gerçekleştirilen incelemelere değindi. Diktaş, "Çorlu Mühendislik Fakültemizin yeni yerleşkesinde, öğrencilerimizin modern bir ortamda eğitim görmesi için çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini duyurmaktan mutluluk duyuyorum," ifadelerini kullandı. Ancak fakültenin açılış tarihi hakkında net bir bilgi paylaşılmadı.

Deprem Risk Analizi sonucunda Çerkezköy Yolu üzerindeki mühendislik fakültesi binalarına yıkım kararı verildi. Bu kararın ardından, fakültenin Çorlu'da kalması için büyük çaba harcandı ve yeni yer olarak Çorlu Türkgücü Yolu üzerindeki bir bina belirlendi. Yapım çalışmaları süren bu binanın, Namık Kemal Üniversitesi için Eylül ayında eğitim öğretime başlaması planlanıyor. Edinilen bilgilere göre, fakültenin Eylül ayında yeni yerine taşınması bekleniyor ve yeni fakülte binası için 550 bin lira kira ödenmesi öngörülüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER