© Gazete As

Fevzi Çakmak İlkokulu’ndan "Bugünün Okuyanı, Yarının Yazarıyım" Projesi

Fevzi Çakmak İlkokulu, öğrencilerin yaratıcı yazarlık becerilerini geliştirmek amacıyla başlattığı "Bugünün Okuyanı, Yarının Yazarıyım" projesi ile dikkat çekiyor.

Fevzi Çakmak İlkokulu, öğrencilerin yaratıcı yazarlık becerilerini geliştirmek amacıyla başlattığı "Bugünün Okuyanı, Yarının Yazarıyım" projesi ile dikkat çekiyor. Proje kapsamında, okulun 3. ve 4. sınıflarında öğrenim gören 20 öğrenci, 5 ay boyunca yaratıcı yazarlık kursuna katıldı. Kurs süresince öğrenciler kendi özgün öykülerini yazdı ve bu öyküler kitaplaştırılmak üzere hazır hale getirildi. Ayrıca, kitapta kullanılacak görseller de öğrenciler tarafından tasarlandı ve çizildi.

Öğrencilerin yazdığı öykülerden oluşan 56 sayfalık bir kitap basıldı. Projenin bu aşamasında, bu kitabın tanıtımı ve imza günü 5-6 Haziran’da Trend Arena gibi AVM’de gerçekleşiyor.

Proje kapsamında elde edilecek muhtemel gelirler, öğrencilerin yaptıkları işin pekiştirilmesini ve içselleştirilmesini sağlamak amacıyla hediye ve hediye çekleri olarak yazar öğrencilere dağıtılacak. Böylece öğrencilerin mesleki hazzı erken yaşta tatmaları ve okuma-yazma kültürünü içselleştirmeleri hedefleniyor.

Fevzi Çakmak İlkokulu’nun bu anlamlı projesi, diğer öğrencilere de ilham kaynağı olmayı amaçlıyor.


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER