© Gazete As

HÖH 2’İNCİ PARTİ OLDU

9 Haziran’da yapılan Bulgaristan Genel seçimleri ve Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) 2’inci parti olarak tarihe geçti.

9 Haziran Pazar Günü Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlarımız Bulgaristan ve Avrupa Parlamentosu için sandık başına gitmişti. Çorlu’da da yüzlerce vatandaşımız sandık başına giderek oy kullanmıştı. Yapılan seçimlerin kesin sonuçları açıklandı. Kesin seçim sonuçlarına göre Hak ve Özgürlükler Hareketi 7 parti içinde Bulgaristan’da yüzde 17 oy alarak 2’inci parti olarak 47 milletvekili çıkardı. Yine Avrupa Parlamentosunda yüzde 14 oy alarak 3 temsilciyle temsil edilecek.

HÖH BULGARİSTANDA 47 VEKİL ÇIKARDI

Seçimlerle ilgili gazetemize bilgi veren Hak ve Özgürlükler Harekete Trakya Sorumlusu Güner Çetin, “Seçim sonuçlarına göre Halk ve Özgürlük Hareket Partisi, Avrupa Parlamentosu temsilcileri seçimlerinde yüzde 14,66 oranla 295 bin 52 oy ile, 3 temsilci çıkarmayı başardı. Bulgaristan Parlamentosu seçimlerinde ise yüzde 17,07 oranla 366 bin 562 oy alarak 47 milletvekili çıkardı. Bu başarı, partiyi tarihte ilk defa ikinci sıraya yerleştirdi. Seçimlerde toplam 7 parti yarıştı ve 240 milletvekili parlamentoda yerini aldı” dedi.

SEÇİMLER 9 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ YAPILMIŞTI

Bulgaristan Genel Seçimleri ve Avrupa Parlemantosu seçimleri 09 Haziran Pazar Günü yapılmıştı. Çorlu’da 9 sandık Ergene’de 5 sandık kurulmuştu. Çifte vatandaşlığı olan soydaşlarımız Pazar günü sandık başına giderek oylarını kullanmıştı. Çifte vatandaşlığı olan soydaşlarımızın büyük bir çoğunluğu Hak ve Özgürlükler hareketine oylarını verirken, seçimlerde HÖH büyük bir başarı kazandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER