© Gazete As

Karavan Kaosu: Gelişigüzel Park Sorun Yaratıyor

Son dönemde artan karavan sayısı, şehir merkezlerinde otopark sıkıntısına neden oluyor. Park edilen karavanların fazla alan kaplaması nedeniyle vatandaşlar, araçlarını park edecek yer bulmakta zorlanıyor. Özellikle şehir merkezine park edilen karavanlar, bu duruma tepki gösteren vatandaşların şikayetlerine yol açıyor. Vatandaşlar, belediyeden karavanlar için ayrı bir otopark yapılmasını ve karavanların sadece o bölgeye park edilmesini talep ediyor.

Karavanların gelişigüzel yol kenarlarına veya boş alanlara park edilmesi, özellikle çarşı merkezinde araçlar için park yeri bulmayı neredeyse imkânsız hale getiriyor. Duruma tepki gösteren sürücüler, "Son dönemde karavan sayısında ciddi bir artış oldu. Karavanlar park edildiğinde çok fazla yer kaplıyor, bu yüzden aracımızı park edecek yer bulamıyoruz. Şehir merkezine bile karavanlarını park edenler var," şeklinde şikayetlerini dile getirdi.

Çorlu Belediyesi'ne seslenen sürücüler, "Belediye, karavanlar için ayrı bir otopark alanı oluşturmalı. Kamyonların ve tırların park yerleri nasıl ayrılmışsa, karavanlar için de böyle bir düzenleme yapılmalı. Ücret karşılığı karavanlar için özel park alanları oluşturulursa, bu sorun çözülür ve karavanlar gelişigüzel park edilmez. Çünkü karavanlar her gün kullanılan araçlar değil, yılda belki birkaç kez kullanılıyorlar," ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER