Kış Gelmeden Hazırlıklar Tamamlanıyor
ÇORLUDoğal ürünleri sofralarında tercih eden Çorlulu vatandaşlar, kışlık yiyecek hazırlıklarına şimdiden başladı. Bahçelerinde kurdukları kazanlarla kahvaltılık ve salça yapımına girişen vatandaşlar, pazar ve manavlardan salçalık ve kahvaltılık için kırmızı biber ve domates temin ediyor. Bu ürünleri kazanlarda kaynatarak kışlık stoklarını hazırlayan Çorlulular, kışın soğuk günlerine şimdiden hazırlanıyor.
Kışlık hazırlıklarını pazar yerlerinden taze sebzeler alarak yapan vatandaşlar, kilolarca domates, biber, patlıcan ve fasulye gibi ürünleri tercih ediyor. Bahçelerine kurdukları kazanlarda ev yapımı salça ve kahvaltılık malzemelerini hazırlayan vatandaşlar, kışa hazırlık sürecini hızlandırıyor. Bunun yanı sıra, turşu ve konserve yapımı da tüm hızıyla sürüyor.
Gazetemize konuşan Çorlulu vatandaşlar, "Kış mevsimi yaklaştıkça salçamızı, kahvaltılıklarımızı ve turşularımızı yapmaya başladık. Ayrıca, tarhana yapımını da tamamladık. Kış aylarında doğal ve sağlıklı yiyecekler tüketmek istiyoruz. Kışın sebze ve meyvelerin pahalı olması nedeniyle, yazın hazırladığımız konserveler sayesinde daha uygun fiyatlarla besleniyoruz," diyerek kış hazırlıklarına verdikleri önemi vurguladılar.
İlginizi Çekebilir