© Gazete As

Mudanya'da 5.1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi, Tekirdağ'da da Hissedildi

Merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan saat 10.02’de, 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve çevre illerden de hissedildi.

Mudanya'da 5.1 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi, Tekirdağ'da da Hissedildi
Bursa'nın Mudanya ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem, Marmara Denizi Gemlik Körfezi'nde merkez üssü bulunan ikinci bir depremle birlikte sarsıntı yarattı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yaşanan depremlerin 3 dakika arayla gerçekleştiğini ve ikinci depremin büyüklüğünün 4.5 olduğunu açıkladı. Deprem, Tekirdağ başta olmak üzere birçok ilde hissedildi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz" dedi. Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Şu an bize ulaşan herhangi bir sıkıntılı durum söz konusu değil" ifadelerini kullandı.
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, depremin Tekirdağ'da da hissedildiğini belirterek, "112 Acil Çağrı Merkezimize ve ilgili kurumlarımıza gelen herhangi bir olumsuz ihbar bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." şeklinde bilgi verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER