© Gazete As

Öğretmenevi İçin Geri Sayım Başladı

Çorlu’da yaklaşık 4 yıldır beklenen öğretmenevi projesi, bakanlık onayını aldı. Yakında ihaleye çıkacak olan öğretmenevi, bölgedeki öğretmenler için yeni bir buluşma noktası olacak.

Omurtak Caddesi üzerinde eski Şifa Hastanesi’nin yanında bulunan bina öğretmenevi yapılacak. Binanın güçlendirme ve tadilat projesi bakanlığa sunulmuştu, gazetemizin edindiği bilgilere göre bakanlık projeyi onayladı, öğretmenevi için ihale süreci başladı. Yakın zamanda ihalesi tamamlanarak öğretmenevi evi için çalışmalar başlayacak. 

ÖĞRETMENEVİ 4 YIL ÖNCE KAPATILMIŞTI

Türkiye’nin dört bir yanında öğretmen evleri hala aktif ve kullanılıyorken, Çorlu’da 4 yıldır öğretmen evinin olmaması tepkileri de beraberinde getiriyor. Öğretmenlerin aileleriyle birlikte sosyalleşebilecekleri alanların kapatılması tepki çekerken Çorlu’da biran önce öğretmen evinin açılması isteniyor. 

ÇORLU’YA GELEN MEMURLAR KALACAK YER BULAMIYOR

Çorlu’ya gelen devlet memurları Çorlu’da kalacak yer bulamıyor. Çorlu’da ne bir polis evi ne de öğretmen evi var. Çorlu’ya gelen devlet memurları kalacak yer olmayıncak otel veya pansiyon aramak zorunda kalıyor. Özellikle tayin dönemlerinde büyük zorluk yaşayan memurlar, öğretmenevinin ve polis evinin olmamasına tepki gösteriyor.

40 YATAKLI, RESTORANI ÇAY BAHÇESİ OLAN BİR ÖĞRETMENEVİ YAPILACAK

Eski Şifa Hastanesi’nin yanında bulunan binayı yıllardır Çorlu İlçe Sağlık Müdürlüğü kullanmıştı. Bina geçtiğimiz aylarda boşaltıldı, binaya 40 yataklı öğretmenevi yapılacak. Kalacak yerlerle birlikte öğretmenevinin restoranı ve çay bahçesi olacak. Çorlu’da bulunan yaklaşık 4 bin öğretmen buradan faydalanabilecek. Öğretmenevinin projesi bakanlığa sunulmuştu, bakanlık projeyi onayladı. 

PARASI HAZIR, İHALEYE ÇIKACAK, 2025 YILINDA ÖĞRETMENEVİNİN AÇILMASI PLANLANIYOR

Omurtak Caddesi üzerinde bulunan binanın güçlendirme ve tadilatı için proje bakanlığa sunulmuştu. Bakanlık projeyi onayladı, öğretmenevinin parasını da hazırladı. Şimdi ihale süreci başladı, öğretmenevi için yakında ihalesi yapılarak çalışmalar başlayacak. 2025 yılında öğretmenevinin hazır hale getirilmesi planlanıyor. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER