© Gazete As

Pazar Yerinin Dışında İzinsiz Tezgahlar!

Çorlu'daki giyim pazarında, yol kenarlarına gelişigüzel kurulan tezgahlar pazar esnafının tepkisine neden oluyor. Esnaflar, pazarın dışında başka bir pazarın kurulduğunu ve zabıtanın bu duruma müdahale etmediğini belirterek, yaşanan karmaşaya dikkat çekiyor. Cemaliye Mahallesi’nden Çeşme Durağı’na kadar olan alanda, kaldırımların üzerinde sergilenen tekstil eşyaları ve tezgahlar, düzenin bozulduğuna işaret ediyor.

Cuma günleri kurulan giyim pazarında ortaya çıkan düzensizliğe zabıtanın müdahale etmemesi, pazar esnafının tepkisine neden oldu. Esnaflar, “Pazar alanının dışında satış yapılması yasak ama her yerde gelişigüzel satışlar yapılıyor. Zabıta ekipleri neden bu duruma müdahale etmiyor? Bizler pazar yerinde tezgah açıyor, vergimizi ödüyoruz ama dışarıda bu düzen yok” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Cemaliye Mahallesi’ndeki pazarın çevresindeki kaldırımlarda gelişigüzel kurulan tezgahlar, tekstil ve gıda satışı yapanlarla dolu. Bu duruma tepki gösteren bölge esnafı, “Hepimiz dükkân ve yer kirası ödüyoruz. Ekonominin zor durumda olduğu doğru, ancak bu bir çözüm değil. Herkes bu şekilde kaldırıma tezgah açarsa, bu kabul edilemez” diyerek durumdan şikayetçi oldu.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a seslenen bölge ve pazar esnafı, bu karmaşanın sona erdirilmesini istiyor. Esnaflar, “Pazar yeri varken, dışarıda bu tür görüntülerin oluşması hiç hoş değil. Bizler vergi veriyoruz, kira ödüyoruz, o zaman biz de dışarıda tezgah açalım mı? Bu kabul edilemez. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un, zabıta ekiplerinin amiri olarak bu duruma bir çözüm bulması gerekiyor” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER