© Gazete As

Saadet Partisi’nden yaşanan hava kirliliğiyle ilgili açıklama: “Yeter Artık Nefes Alamıyoruz”

Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, yaşanan hava kirliliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aslan, “Yeter artık nefes alamıyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı’nda açıklamalarda bulunan Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, Çorlu’daki hava kirliliğinin ve ilçenin her yanına yayılan kötü kokunun toplumu ilgilendiren önemli bir sorun olduğuna dikkat çekti. Sanayinin ağır yan etkilerinden dolayı insanların kansere yakalandığına dikkat çeken Aytuğu Aslan hiçbir şey insan sağlığından daha değerli değildir” dedi. 

Yaşanan hava kirliliği ile ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Çorlu ilçe Başkanı Aytuğ Aslan, “Gece yarısı ilçemizin her tarafına yayılan ağır kokularla ilgili çok uzun zamandır tepkimizi ifade ettik. Üzülerek belirtiyorum ki şehrimizde insanlar sanayinin ağır yan etkilerinden dolayı kansere yakalanıyor. Hiçbir şey insan sağlığından daha değerli olamaz. Daha fazla para kazanma uğruna halkı zehirleyen, havayı kirleten şirketlerin teşhir edilmesinin yolunu açacak bir düzenleme ihtiyaç vardır’’ dedi.

Konuşmasını sürdüren Aytuğ Aslan, ‘’Sanayi üretimi tüm dünyada yapılıyor. Biz artık gelişmiş bir dünya ülkesi olduğumuzu kabul ediyorsak veya bu yolda ilerliyorsak, onlar gibi çevreye zarar vermeden, insan sağlığına zarar vermeden çalışmalara devam etmeliyiz’’ Dedi. Saadet Partisi olarak en başından beri duruma tepkimizi koyduk diyen Aslan, “Biz Saadet Partisi olarak bu vahim duruma karşı en başından beri tepkimizi koyduk, bu tutumumuza da büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz. Hatta gerekirse bu sorunlara sebep olan işletmelerin önlerinde toplanıp, tepkimizi koyacağız. Çünkü bu, bütün toplumu ilgilendiren bir sorundur. Bu sorun hepimizin sorunudur. Bu sorun özelinde herkes kendi üzerine düşen görevi bir an önce üstlenmeli ve gereğini yapmalıdır” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER