© Gazete As

Sahil ve Plajlar Pislik İçinde

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar denizlere akın etti. Yeniçiftlik Sahiline giden vatandaşlar gördüklerine inanamadı, moloz yığınları ve pisliğin içinde denize girmeye çalışan vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar denizlere akın etti. Yeniçiftlik Sahiline giden vatandaşlar gördüklerine inanamadı, moloz yığınları ve pisliğin içinde denize girmeye çalışan vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Hafta sonu Yeniçiflik Sahiline giden vatandaşlar gördüklerine inanamadı. Çorlu ve çevre ilçelerden yüzlerce vatandaşın gittiği Yeniçiftlik sahilinde vatandaşlar pisliğin içinde denize girmeye çalışıyor. Yeniçiftlik sahilinde bir taraftan kanalizasyon hattından gelen sular denize karışırken bir taraftan da vatandaşlar denize girmeye çalışıyor. Yeniçiftlik sahilinde yaşanan olumsuzluk sadece bununla da sınırlı değil, sahilin belli bölümlerinde çöp ve moloz yığınları vatandaşların tepkisine neden oluyor.

HAFTA SONU VATANDAŞLAR DENİZE AKIN ETTİ, SAHİLDE GÖRDÜKLERİNE İNANAMADI

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar denize girmek için Yeniçiftlik sahilini tercih etti. Hava sıcaklıklarının 30 derecenin üzerine çıkmasıyla birlikte vatandaşlar hafta sonunu da fırsat bilerek sahil bölgesine akın etti. Sahile giden vatandaşlar denizin keyfini çıkartırken, sahildeki çöp ve moloz yığınları da tepki çekti.

SAHİL DEĞİL SANKİ ÇÖPLÜK

Vatandaşların denize girdiği plajlarda çöp yığınları ve moloz yığınlarının bulunması tepki çekiyor. Hafta sonu denize akın eden vatandaşlar çöp yığınlarıyla karşılaştı. Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan vatandaşlar, “Hafta sonu sahilde iğne atsanız yere düşmeyecek bir kalabalık vardı. Havalar sıcak olduğu için insanlar denize girmek için buraya geldi, fakat gördüğümüz manzara hiç güzel değil, burada çöp yığınları ve moloz yığınlarını gördük. Belediye ekipleri neden bunları temizlemiyor. Hafta sonu insanların denize gireceği belli fakat belediye hiçbir çalışma yapmamış” dedi.

BÜYÜKŞEHİRİN HABERİYLE, GERÇEK ÇOK FARKLI!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz 14 Mayıs tarihinde kendi internet sitesinden “Büyükşehirle Sahil Ve Plajlarımız Pırıl Pırıl” diye haber yaptı. Haberde “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaz sezonunun açılmasına sayılı günler kala sahil, plaj, deniz ve kıyı temizliği çalışmalarını hızlandırdı. Sultanköy'den Şarköy'e kadar 135 km’lik kıyı şeridine sahip olan Tekirdağ'da, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından yeni yaz sezonu hazırlıkları kapsamında bir yandan deniz temizliği ve yosun temizliği yapılırken diğer taraftan kumsallar temizlenip düzenlenerek yaz sezonu öncesi vatandaşların kullanımına hazır hale getiriliyor” ifadelerine yer verildi. Hafta sonu Yeniçiflik sahiline giden vatandaşlar ise gözlerine inanamadı.

KANALİZASYON SULARI VATANDAŞIN DİKKATİNDEN KAÇMADI

Sahil bölgesinde kanalizasyon hatlarından akan sular vatandaşın dikkatinden kaçmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan vatandaşlar, “Sahilin belli bölümlerinde kanalizasyon hatlarından sular denize karışıyor. Sahilde künkler açık bir şekilde duruyor ve bu kalalizasoyn hatlarından sular denize karışıyor insanlarda burada denize giriyor” dedi.

VATANDAŞLAR SAHİLLERİ TEMİZ GÖRMEK İSTİYOR

Sahil ve plajları temiz görmek istediklerini belirten vatandaşlar konuşmasını sürdürdü: “Sahil ve plajlar maalesef Yeniçiftlikte pislik içinde. Bu görüntüleri görmek istemiyoruz, buradaki molozların çöplerin biran önce temizlenmesini bekliyoruz, birde kanalizasyon hatlarının bu şekilde açıktan akmasını istemiyoruz” dedi.

 


 


 


 


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER