© Gazete As

Servis Şoförlerine Yönelik Güvenlik Toplantısı Yapıldı

Çocukların eğitim süreçlerinin güvenliğine ilişkin koruyucu önleyici hizmet ve tedbirlerin arttırılmasına yönelik iş birliği protokolü çerçevesinde servis şoförlerine yönelik eğitim toplantısı yapıldı.

Çorlu’da hizmet veren okul servis şoförlerine yönelik yapılan toplantıya Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çorlu Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çorlu Jandarma Komutanlığı yetkilileri katıldı. Halk Eğitimi Merkezi konferans salonundaki eğitim toplantısında servis şoförlerine, servis kullanan öğrencilerin güvenliğine ilişkin koruyucu önleyici hizmet ve tedbirler başlığında dikkat edilmesi gereken hususlar aktarıldı.

Seminerde, okul taşıma faaliyetleri ile ilgili mevzuat, şoförlerin ve rehber personelin görev ve sorumlulukları, öğrenci taşımacılığında dikkat edilmesi gereken kurallar ele alındı. Ayrıca, katılımcılara iletişim becerileri ve davranış kuralları hakkında da bilgilendirme yapıldı. Seminerde, okul servislerinde güvenliğin en üst seviyede sağlanması için şoförlerin taşıma kurallarına uygun hareket etmeleri ve rehber personelin öğrencilere karşı sorumluluklarını yerine getirirken dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Trafik kuralları ve güvenli sürüş tekniklerinin yanı sıra, öğrenci ve velilerle doğru iletişim kurmanın önemi üzerinde duruldu. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, seminerin ardından yaptığı bilgilendirmede, bu tür eğitimlerin servis şoförleri ve rehber personelin bilgi ve becerilerini artırarak, öğrenci güvenliğinin sağlanmasına büyük katkı sunduğunu belirtti. Hüseyin Erdoğan, gelecekte de bu tür eğitimlerin devam edeceğini ifade ederek, servis taşımacılığının en güvenli şekilde yapılmasının öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı. Toplantıya, Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nadir Samancı ve S.S. 163 No’lu Çorlu Öğrenci ve Personel Taşımacılığı Kooperatifi Başkanı Çağdaş Şahin de katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER