Trakya’nın En Büyük Hayvan Bakımevi Çorlu’da
ÇORLUÇorlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen yeni hayvan bakım evi kapasite olarak Trakya’nın en büyüğü olma özelliğini taşıyor.
4 bölümden oluşan hayvan bakımevinde ameliyatlardan tedavilere kadar birçok işlem yapılabilecek. Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan hayvanbakım evi şu andaki kapasitesi 600 iken bu kapasiteyi 1000 hayvanın üzerine çıkarılması planlanıyor. Hayvan bakımevinin hemen önünde bulunan mama fabrikasında da haftada 200 kilo mama üretimi yapılıyor. Artan yemeklerden yapılan mamalar poşetlenerek uzun ömürlü olmaları sağlanıyor. Belediye personeli sokak hayvanları için yeni alanlar yaratırken yeni yapılan hayvan bakımevinin 1 aya kadar açılması bekleniyor.
Çorlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen hayvan bakımevi Trakya’nın en büyüğü olma özelliğini taşıyor. 600 kapasitesi bulunan hayvan bakımevinin bin hayvana kadar çıkartılması planlanıyor. Hayvan bakımevinin iç kısımlarında bazı tadilat çalışmaları devam ederken hayvan bakımevinin bir aya kadar açılacağı belirtildi. Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum hayvan bakımevinde çok az çalışmalar kaldı, bir aya kadar açacağı” ifadelerini kullandı.
Çorlu Hayvan Rehabilitasyon Merkezi olarak kullanılacak bakım evi çok amaçlı olacak. 4 bölümden oluşan bakımevinde veteriner hekimler tarafından ameliyatlar yapılırken tedavi noktaları da farklı bölümlerden oluşuyor. Konuyla ilgili konuşan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum, “Tedavi gören hayvanların günler tedavilerinin yapıldığı bandajlarının değiştirilmesi enjeksiyonlarının yapılması gibi durumlar olduğunda burada pansumanları yapılabilecek. Yavrulu kedi, yavrulu köpeklerin olduğu bölümler farklı farklı olarak dizayn edildi. Buraya yaralı olarak gelen bir hayvan muayene odası var, röntgen odamız var arada gerekli tedavileri yapılabilecek. Birde ultrason cihazı olacak. Şu anda röntgeni olan bir tek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi var bir de bizim burada var. Ameliyathane ve uyanma odası ayrı ayrı var. Bölgemizin en iyi ameliyathanesi bizim buradaki bakımevinde olacak” dedi.
Konuşmasını sürdüren Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum, “Trakya bölgesinde 600 hayvan kapasitesiyle en büyük hayvan bakımeviyiz. Bu kapasiteyi de bine çıkarmak için de çalışmalarımıza devam ediyoruz. 4 binadan oluşan yaklaşık 2 bin metrekare kapalı alana sahip bir tesis, idari bölümler, klinik bölümleri ameliyathaneler ve yatan hayvanların olduğu yani tedavi hayvanların olduğu bölüm ve mama üretim bölümü olarak tasarlandı. Bu büyüklükte Trakya’da tesis yok. 600 kapasiteyi bine çıkarmak için çalışmalar devam ediyor” dedi.
Mama tesisiyle ilgili de bilgiler veren Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum, “Günlük 300 kilo civarında yemek alıyoruz bu yemekleri de aşevlerinden cetring firmalarından hastanelerden askeriyeden topluyoruz. Bunların 100-150 kilosunu hayvanlara direk yemek olarak veriyoruz. Bunları yiyorlar, geri kalan 150 kilo yemek çöp oluyor, buradaki amaç bunların çöp olmasını engellemek. Makinalarla bu yemekleri hamura çeviriyoruz, hamurdan sonra işlemlerden geçiriyoruz ve böylece kuzu yemi makarna gibi mama haline getiriyoruz. Bunları kurutup poşetleyip saklayabiliyoruz. Bir iki aya kadar bunları saklayabiliyoruz. İçinde her hangi bir katkı maddesi yok raf ömrünü uzatacak her hangi bir katkı maddesi yok. Haftalık 200 kilo mama üretiliyor. 150 kilo yemekten en fazla 70 kilo mama üretebilir” dedi.
İlginizi Çekebilir