© Gazete As

Türk-İş Alanlara Çıktı, “Zordayız Geçinemiyoruz”

Türk-İş’e bağlı sendikaların katıldığı “Zordayız Geçinemiyoruz” mitingi Çerkezköy’de düzenlendi. Mitinge yaklaşık 15 bin çalışan katılırken, Türk-İş Genel Bakanı Ergün Atalay burada işçilere seslendi. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay mitingde yaptığı konuşmasında; TÜRK-İŞ’in taşeron, staj mağdurları, vergide olduğu gibi nerede mağduriyet varsa o mağduriyetleri ülkenin gündemine taşıdığını ifade etti. İşçinin, çiftçinin, emeklinin bu ülkenin yüzde 65’ini oluşturduğunu ancak Meclis’te tulum kökenli 5 kişinin olmadığını, bunun yanında 150 işveren kökenli milletvekili olduğunu söyledi. Sabah 5’te kalkmayanların, tulum giymeyenlerin emekçinin derdini anlayamayacağını ifade eden Atalay, işverenlerin işçilerin örgütlenmesinden korkmamaları gerektiğini kaydetti.

Türk-İş geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde miting kararı almıştı. İlk miting yeri olarak Çerkezköy belirlendi. Çerkezköy Kent Parkta yapılan mitinge yaklaşık 15 bin işçi katıldı. Türk-iş Çerkezköy Mitinginin ardından 3 Eylül tarihinde Zonguldak’ta düzenleyecek. Zonguldak mitinginin ardından Türk-İş Ankara’da büyük bir eylem gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay Çerkezköy’de düzenlenen mitingde konuştu. Atalay konuşmasında, “Bu bölgeye gelen insanlar var, bu insanlar buraya tatil yapmaya gelmediler, bu insanlar buraya ekmek parası kazanmaya geliyor. Onun için bu bölgedeyiz, onun için bu alandayız, onun için bu alandan Türkiye’yi yönetenlere sesleniyoruz. Diyorum ki taleplerimize kulak verin, özellikle toplu sözleşmelerde kamu öncüydü, öyle bir noktaya geldik ki kamu asgari ücret seviyesine düştü. Bu ne zaman oldu. Bir buçuk senede oldu. 94 krizini hatırlıyorum, 2001 krizini hatırlıyorum, 2008 krizini hatırlıyorum, ben de sizde böyle bir tablo görmedik, dün aldığımızı bugün alamıyoruz. Bugün aldığımızı yarın alamıyoruz, öyle bir noktadayız ki insanlar geçinmekte zorlanıyor. Savunduğumuz şu Zordayız Geçinemiyoruz, aynen öyle arkadaşlar” ifadelerine yer verdi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, emeklilerin 12 bin, asgari ücretlilerin 17 bin TL almaya mecbur bırakıldıklarını, Kamuda çalışan işçilerin ücretlerinin asgari ücret seviyesine düştüğünü söyledi. Bir buçuk yıl öncesine kadar böyle bir tablo görülmediğini dile getirdi. Atalay konuşmasının devamında, Bu ülkede her gün 6 tane işçi iş cinayetine kurban gidiyor, bi o kadar güvenlik görevlisi de biz bu alanlarda bu toplantıları mitingleri yapalım diye can veriyor. Bu ülkede tankın önüne yatanlarda var tankı alkışlayanlarda var, bu ülkede terörle ilgili arasına mesafe koymayanlarda var, terör için can verenlerde var. Bu alanda bulunan bizler bu ülke yoksa sendika yok parti yok dernek yok oda yok Trakya’dayız, Yunan yanı başımızda yığınak yapıyor, Kıbrısta yığınak yapıyor, Suriye’de yığınak yapıyor bunların arkasında ABD başta olmak üzere İngiltere Almanya İsrail bir sürü devlet bu ülkeye düşmanlık yapmaya devam ediyor. Değerli arkadaşlar 10 ay oldu Filistin’de kadınları bebekleri gazetecileri işçileri sendikacıları İsrail her gün katlediyor. Dünyanın kılı kıpırdamıyor. Fırsat verirsek aynısını bu ülkeye yaparlar haberiniz olsun. Onun için hangi partiye oy veriyorsanız verin, nasıl düşünüyorsanız düşünün hepinizin Türkiye Cumhuriyetinden yana olma mecburiyetiniz var, bu bayraktan yana olma mecburiyetiniz var” ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER