© Gazete As

Uyuşturucu Krizi Çorlu'yu Sarıyor, Yetkililer Ne Yapıyor?

Vatandaşlar, uyuşturucu bağımlılarının otoparktaki köşe diplerinde rahatça uyuşturucu kullandığını, ardından hiçbir müdahale olmadan bölgeden ayrıldığını belirtiyor. Akşam saatlerinde bölgeye gelen satıcılar ise bağımlılara rahatça uyuşturucu satıyor.

Eski Hükümet Konağı’nın bulunduğu bölgede, uyuşturucuya para bulmak için bağımlılar araba plakalarını sökerek satıyor. Özellikle alüminyum plakaları hedef alan bağımlılar, plakaları hurdaya satarak uyuşturucu parası yapıyor. Vatandaşlar, birçok kez araçlarının plakalarının çalındığını ve hurdaya satıldığını belirtti.

Bölgede uyuşturucu kullanan bağımlılar, içtikleri maddelerin kalıntılarını etrafa bırakıyor. Pet şişelerden yapılan kova diye tabir edilen malzemeler ve uyuşturucu etkisi olan haplar çevrede bolca bulunuyor. Vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde duvar diplerinde uyuşturucu içildiğini ve içtikleri maddeleri etrafa bıraktıklarını ifade ediyor.

Çorlu’da eski Hükümet Konağı’nın bulunduğu otopark, Uğur Mumcu Parkı ve Balmumu Müzesi çevresinde fuhuş yapan kadınlar gün boyu bekliyor. Vatandaşlar, akşam saatlerinde otoparkın duvar diplerinde fuhuş yapıldığını ve bu durumun bir an önce son bulmasını istiyor.

Vatandaşlar, bölgenin köklü bir şekilde temizlenmesini ve uyuşturucu sorununa kalıcı bir çözüm bulunmasını talep ediyor. Özellikle Çorlu Kaymakamlığı, Çorlu Belediyesi ve Çorlu Emniyet Müdürlüğü’nden destek bekleyen bölge sakinleri, ailelerin yaşadığı bu bölgede yaşanan rezilliklerin sona ermesini istiyor. Belediye tarafından en azından bölgenin temizliği yapılarak, bu görüntülerin ortadan kaldırılması talep ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER