© Gazete As

Yağmur Suyu Hattı İçin İhaleye Çıkılıyor

Aşırı sağanak yağışlarda göle dönen İstanbul Yolu’ndaki sorunu çözmek için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi harekete geçerek 26 Ağustosta yağmur suyu hattı için ihaleye çıkacak. İhaleye verildikten sonra yüklenici firmanın 1 ay sonra çalışmalara başlaması bekleniyor. Önerler Mahallesi’nden aşağı doğru gelip İstanbul Yolu Otocenter’ın önünde biriken sular hayatı olumsuz etkiliyordu. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sorunu çözmek için bölgede çalışma yapacak. Yağmur suyu hattı aşağı doğru getirilerek dereye bağlanacak.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Önerler Mahallesi’nde başlatılan yağmur suyu hattı çalışmalarında hat İstanbul Yolu’nun altından geçecek. Karayolları Genel Müdürlüğü yağmur suyu hattı çalışması için İstanbul Yolu’ndaki trafiği farklı güzergâhlara yönlendirecek. İstanbul Yolu’nun altını kazacak olan Karayolları Genel Müdürlüğü hattı İstanbul Yolu üzerinden geçirdikten sonra büyükşehir belediyesi ekiplerine devir edecek.

Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul Yolu’ndaki çalışmalar için kolları sıvadı, tabelaları dikti, trafiğin yönlendireceği güzergâhlara dubalar dikildi. Yağmur Suyu hattı için İstanbul Yolu’nun altı kazılarak kanallar döşenecek. Çalışmalar kapsamında yağmur suyu hattı Midilli 3. Sokak üzerinden geçirilerek dereye verilecek.

İstanbul Yolu’nun altından geçecek olan yağmur suyu hattı için 26 Ağustos tarihinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıkacak. Çalışmaları Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yürütecek. İhaleyi alan firmanın bir ay içinde çalışmalarına başlaması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER