© Gazete As

Yatırım Planına Alınmıştı, Henüz Çalışma Başlamadı

Çorlu Sebze ve Meyve Hali esnafının dört gözle beklediği sebze ve meyve hali projesi yılan hikayesine döndü. Yıllardır yapılması beklenen sebze meyve hali bir türlü yapılmadı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tekrar harekete geçerek sebze ve meyve haliyle ilgili projeyi ortaya çıkardı, 2024 yılının yatırım planlarına alınan Sebze Hali’yle ilgili şu ana kadar bir adım atılmazken, proje için ne zaman temeli kazılacağı ise merak konusu oldu.

Her geçen gün artan Çorlu nüfusuna yetmeyen eski hal binası nedeniyle esnaf büyük zorluk yaşıyordu. Hıdırağa Mahallesi’nde küçük bir yerde bulunan hal binasında esnaflar büyük zorluk yaşıyordu. Yeni hal projesi sürekli gündeme gelmesine rağmen bir türlü yapılmadı. Çorlu Belediyesi Eski Başkanı Ünal Baysan döneminde bile yapılacağı konuşulan hal binası Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra da gündemdeki yerini korudu. Bir türlü yapılmayan hal binası sonunda yatırım planlarına alındı, fakat henüz bir adım atılmadı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra yapılacağı söylenen yeni hal binası sürekli ötelendi. Bir türlü yapılmayan hal binası nedeniyle hem vatandaşlar hem de esnaflar büyük sıkıntılar yaşadı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağı ifade edilen projesinin ötelenmesi esnafında sert tepkisine neden olmuştu. Dört gözle beklenen hal binası projesinde şu ana kadar adım atılmazken, esnaf ve vatandaşlar biran önce çalışmaların başlamasını bekliyor.

Yeni yapılacak hal binasıyla ilgili geçtiğimiz Ocak Ayı’nda bir önceki dönem Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak 2024 yatırım projesine alındığını duyurmuştu. Kadir Albayrak yaptığı açıklamada Çorlu’ya müjdeler vererek hal binasıyla ilgili de açıklama yapmıştı. Hal binasının yatırım planına alındığını belirten Kadir Albayrak Çorlu’ya hayırlı olsun demişti.

Hal binasıyla ilgili biran önce çalışmaların başlamasını bekleyen esnaflar gazetemize konuştu: “Hal binasının yapılması tam bir yılan hikayesine döndü. Yatırım planlarına alındığı söylenmişti ama şu anda çalışma başlamadı. Biran önce çalışmaların başlamasını bekliyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER