© Gazete As

“Yeni Dönemde, İkili Eğitim Yüzde 40’lara Düşecek”

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Okul inşaatlarının hızla devam ettiğini belirten Erdoğan, yeni dönemde ikili eğitimin yüzde 40’lara düşeceğini ve 2026’da okul sorununun olmayacağını belirtti.

“Yeni Dönemde, İkili Eğitim Yüzde 40’lara Düşecek”

Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Okul inşaatlarının hızla devam ettiğini belirten Erdoğan, yeni dönemde ikili eğitimin yüzde 40’lara düşeceğini ve 2026’da okul sorununun olmayacağını belirtti.

Depreme dayanıklı olmayan okulların yıkılması ve güçlendirmeye alınması nedeniyle Çorlu’da ikili eğitim yaygınlaştı. Çoğu okul yıkılırken, bazıları da güçlendirmeye alındı. Yıkılan ve güçlendirmeye alınan okuldaki öğrenciler başka okullara yönlendirilerek ikili eğitim başlamıştı. Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan okulların çoğunun yapıldığını belirterek ikili eğitimin yeni dönemde yüzde 40’lara düşeceğini belirtti.

16 OKUL YIKILMIŞ 12 OKUL GÜÇLENDİRİLMEYE ALINMIŞTI

2019 yılında gerçekleşen Silivri Depremi’nin ardından Çorlu’da peş peşe 16 okulun yıkımı gerçekleşmiş 12 okul ise güçlendirmeye alınmıştı. Okulların birçoğu 2020 ve 2021 yıllarında yıkımları gerçekleşmişti. Yıkıldıktan sonra yaklaşık 2 yıl okul yapımı konusunda yavaş davranan Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılında hızla okulların ihalelerini yaparak çalışmalara başladı.

EYLÜL AYINDA 110 YENİ DERSLİK EKLENECEK

Yeni yapılan okulların durumuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Yeni yapım projesi kapsamında 110 derslik Eylül Ayı’nda eğitim öğretime dahil etmiş olacağız. Var olan ihale planlaması o şekilde, tamamlandığı zaman Eylül Ayı’nda sisteme dahil olmuş olacak. Güçlendirmeyle beraber şu anda Serpicioğlu, Uncular, Hanife Şefik okulumuz güçlendirmemiz devam ediyor. Ünilever de devam ediyor, bu okullarımızda Eylül Ayı’nda eğitim öğretime açmış olacağız. Şu anda Uncular ve Hanife Şefik Okulları bitmek üzere. Sadece Ünilever’de inşaatımız devam ediyor, onunda çok hızlı bir şekilde yüklenicisi çalışma yürütüyor. Eylül Ayı’nda Ünilever Okulu’na çok ihtiyacımız var. Eylül Ayı’nda Ünilever okulumuzu de dahil edince güçlendirilen okullarda 35 derslikte oradan sisteme dahil edeceğiz” dedi.

GEÇEN YILA ORANLA YENİ EĞİTİM YILINA DAHA RAHAT BAŞLAYACAĞIZ

Konuşmasını sürdüren Çorlu İlçe Mili Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, “Bu yıl geçen yıldan daha rahat başlıyoruz. İkili eğitim şu anda yüzde 68 oranında öyle tahmin ediyorum ki yüzde 42-43’leri bulur ama 2026 yılında hepsi bitmiş olur. Şu anda devam eden 11 okulumuz var, 5 okulumuzun daha ihalesi yapılıyor. Bu okullarımızın en küçüğü 24 ve 32 derslikli okullar, küçük okulumuz yok. 2025 yılının Eylül Ayı’nda daha da rahat bir eğitim öğretim yılı olacak. Yenice Mahallesi’ne de 8 derslikli bir okul yapıyoruz, ihalesi bitti, inşaatı devam ediyor. Yenice Mahallesi’ndeki okulumuzu da 2025 yılının Eylül Ayı’nda eğitime başlayacağız” dedi.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER