© Gazete As

Yeni TOKİ Konutlarında Elektrik ve Su Var, Yol Yok!

Kemalettin Mahallesindeki TOKİ Konutlarında Yaşam Başladı, Sorunlar da Beraberinde Geldi

Kemalettin Mahallesindeki TOKİ Konutlarında Yaşam Başladı, Sorunlar da Beraberinde Geldi

Çorlu'nun Çerkezköy Yolu üzerinde, TOKİ tarafından inşa edilen 760 konutluk projede yaşam başladı. Hak sahipleri evlerine yerleşmeye başlarken, birçok sorun da ortaya çıktı. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Namık Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin arka tarafında yer alan bu projede yaşanan sorunları detaylı bir şekilde anlattı ve Çorlu Belediyesi’nin TOKİ’ye yaptığı uyarılara dikkat çekti.

Ulaşım Sorunları ve Eksik Altyapı

TOKİ’nin 760 konutluk projesinde yaklaşık 3 bin kişinin yaşaması beklenirken, şu anda yüzde 30'u dolu durumda. Ancak, konutlarda yaşayan vatandaşlar ciddi ulaşım sorunları yaşıyor. Elektrik ve su bağlantıları tamamlanmış olmasına rağmen, yol bağlantıları henüz yapılmadı. TOKİ’de yaşamaya başlayanlar, yolların bir an önce yapılmasını talep ediyor.

Başkan Sarıkurt Sorunları Gözler Önüne Serdi

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, basın mensupları ile birlikte Çerkezköy Yolu üzerinde yer alan projeyi ziyaret ederek sorunları yerinde inceledi. İlk durağı üniversitenin yanındaki stabil yol olan Başkan Sarıkurt, burada yaptığı açıklamada imar planlarında yol olmadığını ve tarla sahiplerinin yolları çevirmesi durumunda yolun tamamen kaybolacağını belirtti.

TOKİ Bağlantı Yolları İçin Karayollarını İşaret Ediyor

TOKİ’nin yüklenici firması, projeden D-100 Karayolu’na kadar olan 1 km'lik kısmı tamamlamış ancak D-100 karayoluna bağlanacak kısımlar yapılmamış durumda. Başkan Sarıkurt, bu konuyla ilgili olarak inşaat aşamasında TOKİ’ye çeşitli uyarılar yaptıklarını ve yazışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Ancak TOKİ, bağlantı yollarının Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu belirterek sorumluluğu üzerinden atmaya çalıştı. Başkan Sarıkurt, TOKİ’nin vatandaşları mağdur etmemesi gerektiğini vurguladı.

Eğitim ve Sağlık Hizmetlerinde Eksiklikler

Projede yaklaşık 3 bin kişi yaşayacak olmasına rağmen, eğitim ve sağlık hizmetleri konusunda da ciddi eksiklikler bulunuyor. Başkan Sarıkurt, yaklaşık 1500 çocuğun yaşayacağı bu konutlarda çocukların hangi okullarda eğitim göreceği konusunda belirsizlikler olduğunu ifade etti. Ayrıca, sağlık hizmetlerinin de yetersiz olduğunu belirterek, bu konularda da acil çözümler üretilmesi gerektiğini dile getirdi.

Vatandaşlar Çözüm Bekliyor

TOKİ konutlarında yaşamaya başlayan vatandaşlar, işe gidip gelmekte büyük zorluklar yaşadıklarını belirterek sorunların bir an önce çözülmesini istiyor. Şehir merkezine uzak olan TOKİ konutlarına belediye otobüsleri gitmediği için ulaşım sorunları daha da derinleşiyor. Vatandaşlar, bu konuda Başkan Sarıkurt ile dertlerini paylaşarak çözüm talebinde bulundular.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER