Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

15 Temmuz Şehitleri Çorlu’da Anıldı

15 Temmuz Şehitleri Çorlu’da Anıldı

15 Temmuz 2016 yılında FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlar için Çorlu Şehitliği’nde anma programı düzenlendi. Kuran-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla başlayan programa Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Çorlu 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Muammer Alper, Çorlu Belediye Başkan Vekili Volkan Çetiner, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, siyasi parti başkan ve yöneticileri, STK temsilcileri, gaziler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

15 TEMMUZ’U ANLATAN FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Şehitlikte anma programı öncesi Halk Eğitim Merkezi’nde 15 Temmuz’u anlatan fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleşti. Açılışa Çorlu Kaymakamı Murat Eren olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. 15 Temmuz’u anlatan çok sayıda fotoğraf sergide yer aldı.

KURAN-I KERİM OKUNDU, ŞEHİTLERE KARANFİLLER BIRAKILDI

Kuran Tilaveti’nin okunmasıyla başlayan program sonrası şehitler için dualar edildi. Duaların ardından Çorlu protokolü ve vatandaşlar şehitlere karanfil bıraktı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Çorlu Şehitliği’nde düzenlenen anma programında şehitler için dualar edildi. Çorlu Kaymakamı Murat Eren başta olmak üzere anma programına katılanlar şehitlere karanfiller bıraktı. Şehitlikteki tören şehitlerin üzerine karanfiller bırakılmasıyla sona erdi.

“ALLAH BİR DAHA BÖYLE BİR DARBE GİRİŞİMİ YAŞATMASIN”

Çorlu Kaymakamı Murat Eren şehitlikte 15 Temmuz ile ilgili bir açıklama yaptı. Kaymakam Eren, “15 Temmuz hain darbe kalkışma girişiminin 8’inci yılındayız. Üzerinden 8 yıllık bir zaman geçti. Bizler 8 yıldır bu anma programını düzenliyoruz. Biliyorsunuz sosyolojik olarak darbelere alışkın bir milletiz, geçmişte Yeni Çeri ayaklanmalarından tutunda 1960’taki darbeye, 71 muhtırasına 80 darbesine bu toplum çok darbeler gördü ama herhalde 15 Temmuz gibisini hiçbir zaman görmedik. Yabancı devletlerin yetiştirdiği ülkemize soktuğu devşirmeler kanalıyla mevcut halk tarafından demokratik yollarla seçilmiş bir iktidarı devirmeye, ülkemin rejimini değiştirmeye kalkışan bir terör örgütüne milletimiz dur dedi. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz başta olmak üzere emniyet teşkilatımız olmak üzere vatandaşlarımız olmak üzere 8 yıl önce hep birlikte top yekün bu işin böyle kolay olmadığını, böyle kolay gerçekleştiremeyeceklerini millet olarak gösterdik. Bugün şehitlerimizin huzurundayız. Sabah fotoğraf sergimizle başladık. Şu anda şehitliğimizdeyiz akabinde şehit ailemizi ziyaret edeceğiz. Akşamda bir programımız var. İnşallah Allah böyle bir darbe girişimi yaşatmasın, uyanık olmak zorundayız. Bunun olabileceğimizi gördük, birlik beraberlik içerisinde olmak zorundayız, toplum olarak birbirimize tutunmak zorundayız, güvenmek zorundayız. Allah bir daha böyle bir darbe girişimi yaşatmasın diyorum” dedi. 

MİLLET OLARAK DARBE GİRİŞİNE DUR DEDİK

Çorlu Belediye Başkan Vekili Volkan Çetiner’de kısa bir açıklama yaptı. Çetiner, “Milli beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu gösteren bir gün. Demokrasinin ne kadar önemli olduğunu gösteren bir gün. Rabbim bir daha böyle günleri bize göstermesin” dedi. Ak Parti Çorlu İlçe Başkanı Kenan Kelle’de yaptığı açıklamada: 8 yıl önce hain bir darbe girişimi sonrasında FETÖ denen terör örgütü tarafından 251 şehidimiz yüzlerce gazimiz oldu. Biz böyle oluşumlara her zaman karşıyız. Demokrasiye karşı uygulanmak istenen darbe girişimine vatandaşlarımız milletçe tepki koyduk. Bir daha inşallah böyle bir kalkışma olmaz” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!