Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

15 Temmuz’da Birlik Beraberlik Vurgusu

15 Temmuz’da Birlik Beraberlik Vurgusu

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorlu’da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Kuran’ı Kerim tilaveti okundu. 5. Kolordu Komutanlığı Askeri Bando ekibi tarafından marşlar çalındı. Halk Eğitim Müdürlüğü Mehter Takımı’nın gösterisi büyük beğeni topladı Sinevizyon gösterileriyle, 15 Temmuz gecesi verilen mücadele tekrardan hatırlatıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte sırasıyla Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Recep Kayacı, Çorlu Belediyesi Başkan Vekili Volkan Çetiner, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş ve Çorlu Kaymakamı Murat Eren birer konuşma yaptı. Konuşmalarda birlik ve beraberlik vurguları öne çıktı.

TÜRK MİLLETİ OLARAK DAİME UYANIK VE GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ

Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Recep Kayacı yaptığı konuşmada: “Küresel güç hesaplaşmalarının yaşandığı yer üstü ve yer altı kaynaklarıyla, binlerce medeniyetin doğup battığı cennet topraklarda yaşamaktayız. Türk Milleti olarak daime uyanık ve güçlü olmak zorundayız” dedi. Çorlu Belediyesi Başkan Vekili Volkan Çetiner ise yaptığı konuşmada: “Bugün, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününde geçmişte yaşananları unutmadan, geleceğe dair umutlarımızı ve demokratik değerlere olan bağlılığımızı tazelemek için bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Bu özel gün, özgürlüklerimizi, hukukun üstünlüğünü ve demokratik kurumlarımızı koruma konusundaki kararlılığımızı yeniden teyit etme zamanıdır. Her bir vatandaş olarak, demokrasinin yalnızca seçimlerde sandık başına gitmekle sınırlı olmadığını, aynı zamanda günlük yaşantımızda sürekli bir bilinç ve sorumluluk gerektirdiğini her zaman hatırlamalıyız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir.” İlkesiyle ilelebet yaşayacaktır” dedi.

MİLLETİN ZAFERİNİ UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş yaptığı konuşmada: 15 Temmuz destanı Türk Milleti’nin iradesini gasp etmeye yeltenenlerin cezasız kalmayacağını bir kez daha göstermiştir. Selam olsun ölüme meydan okuyan tüm canlara helal olsun darbeye darbe yapan korkusuzlara yazıklar olsun özgürlüğümüze kast eden alçaklara. 15 Temmuz darbeye göğüs gerenlerin karanlık geceyi cesaretleriyle aydınlığa çevirenlerin demokrasi için tankları durduranların hainlere karşı dimdik duranların günüdür. Rabbim bizlere böyle hain bir geceyi bir daha yaşatmasın. Konu vatansa gerisi teferruattır diyen güçlü bir nesli yetiştirmeyi nasip etsin. Milletin zaferini unutmadık unutturmayacağız” dedi.

“BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLURSAK HİÇBİR GÜÇ BİZE DİŞ GEÇİREMEZ”

Çorlu Kaymakamı Murat Eren’de yaptığı konuşmada: “Devletimiz bundan tam sekiz yıl önce Türk Milletinin binlerce yıllık mazisi içerisinde belki de hiç karşılaşmadığı şekilde şerefli Türk ordusunun içine sızmış, asker kamuflajı giymiş teröristler eliyle, bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldı. Yabancı güçlerin kucağında oturan bir meczubun, yönlendirdiği vatan hainleri Milletin en yüksek tecelli makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisini bombaladı, yaşlı genç kadın erkek demeden ülkesine, bayrağına, demokrasisine sahip çıkan vatandaşlarını kurşunladı. 15 Temmuzda 252 vatan evladı şehit 2700 den fazla vatan evladı gazi oldu. Türkiye’yi parçalayacaklarını, demokratik yollarla seçilen meclisini, hükümetini, devletini ele geçireceğini sanan, istiklalimize göz diken, varlığımıza diş bileyen bu gafiller kuyruklarını kıstırarak ya teslim oldu ya da alçaklığın daha da büyüğünü göstererek yabancı devletlere sığındı. Bu millet çok darbeci gördü ama bunlar gibi şereften haysiyetten yoksun olanını görmedi. Devletler ne cemaatler ne cemiyetler ne hemşericilikler ne de kişisel çıkarlar üzerine kurulur, ayakta durur; devletler liyakat ve millete sadakat üzerinde kurulur ve ayakta durur. Bizler Türk Milleti olarak Bin yıldır yaşadığımız Anadolu topraklarında, hemen hemen her dönemde benzer meselelerle karşılaşmaktan kaynaklanan tarihi tecrübeye ve birikime sahibiz. Tarih boyunca kuzeyden güneye, doğudan batıya üzerimize yığılan siyasal, kültürel ve ekonomik baskılara direnebildiğimiz için bu topraklarda kalıcı olabildik; buraları kendimize ebediyen vatan kıldık. Yüce Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyetimizle çok önemli mesafeler aldık. Artık sınırlı imkanlara sahip olan, uluslararası zeminlerde yaşama ihtimali tartışılan ve geleceğinin belirsiz olduğuna inanılan, savaş yorgunu ve yeniden oluşturulmaya çalışılan bir devlet değiliz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin imkânları, kaynakları ve genç nüfusu pek ok ülkeyi kıskandıracak derecededir. Ülkemizin değişen dünya dengelerinde önemi hiç azalmamış, tersine artmıştır. Ordumuz, dünyanın en deneyimli ve güçlü silahlı kuvvetlerinden birisidir. Yakın gelecekte Avrupa’nın en kalabalık nüfusunu barındıracağı bilinen, dostları nezdinde güven, hasımlarında tedirginlik bırakan, gerekli şartları yerine getirmesi durumunda 21. yüzyılın bas aktörlerinden biri olma iddiasını taşımayı hak edecek bir milletin evlatlarıyız. 15 Temmuz’da olduğu gibi bu necip millete diş bileyen sırtlanlar birlik ve beraberliğimizi zayıf gördükleri an tekrar saldıracaktır. Velakin bu meydanları dolduran bu halk bu gün olduğu gibi dün olduğu gibi 15 Temmuz’da olduğu gibi hak edene hak edilen cevabı verecektir” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!