Tekirdağ
09 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

"23 Nisan Coşkusu Çorlu'da Atatürk Anıtı'nda Başladı: Çelenkler ve Kutlamalarla Bayram Heyecanı"

"23 Nisan Coşkusu Çorlu'da Atatürk Anıtı'nda Başladı: Çelenkler ve Kutlamalarla Bayram Heyecanı"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törende anıta bir çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da Atatürk Anıtı'na çelenklerini sundular. Törenin ardından kutlamalar General Basri Saran Stadyumu'nda devam etti.

Atatürk Meydanı'ndaki çelenk sunma programında konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Mustafa Kemal Atatürk'ün Meclis açılışını çocuklara bayram olarak armağan ettiğini belirterek, "Bugün Atatürk Meydanı'ndayız, Atatürk Anıtı'nın önündeyiz. Burada sadece bir heykel değil, fikirlerin önünde saygıyla eğiliyoruz. Atatürk'ü ve yol arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anıyorum. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun" dedi.

Milli bayramların statlarda ve sokaklarda büyük bir coşkuyla kutlanmasıyla ilgili bir soruya cevap veren Başkan Sarıkurt, "Milletimizin taleplerini ve isteklerini ifade ettiği yerel seçimlerden sonra, milli bayramların toplu olarak kutlanması önemlidir. İnşallah bu bayramları hem sokaklarda hem de statlarda büyük kalabalıklarla kutlamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Çelenk sunma töreninin ardından siyasi partiler de Atatürk Anıtı'na çelenklerini sundular. AK Parti, CHP, MHP ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, getirdikleri çelenkleri anıta sunarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!