Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

AK Parti’de Temayül Yoklaması Yapıldı

AK Parti’de Temayül Yoklaması Yapıldı

AK Parti’de Çorlu İlçe Başkanı ile birlikte Süleymanpaşa, Muratlı ve Şarköy İlçe Başkanları da görevlerinden istifa etmişti. Temayül Yoklaması için AK Parti Adana Milletvekili Tekirdağ Koordinatörü Abdullah Doğru, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş Çorlu’ya gelerek temayül yoklamasını koordine etti. Temayül yoklaması önce konuşmalar yapıldı ardından temayül yoklamasına geçildi.

PARTİ YÖNETİMLERİ 3 İSİM YAZDI

AK Parti ana kademe yönetimi, kadın kolları yönetimi, gençlik kolları yönetimi meclis üyeleri temayül yoklaması için kağıda 3 isim yazarak sandığa attı. Yaklaşık 150’ya yakın parti yönetimi temayül yoklamasında oy kullandı. Temayül yoklamasından çıkan sonuç genel merkez tarafından değerlendirilecek. Kenan Kelle’nin ilçe başkanlığı görevinden istifa etmesiyle birlikte, AK Parti İlçe Başkanlığına Ali İhsan Şahbaz ve Hamdi Sarıer aday oldu. İki aday dışında yönetim üyelerinin farklı isimleri de

KENAN KELLE HELALLİK İSTEDİ

Temayül Yoklaması öncesi AK Parti Tekirdağ Koordinatörü Abdullah Doğru, İl Başkanı Ali Gümüş ve Kenan Kelle birer konuşma yaptı. İlk sözü Kenan Kelle alarak helallik istedi. Kenan Kelle yaptığı açıklamada: “İlçe yönetimi kadın kolları yönetimi, gençlik kolları yönetimi, meclis üyelerimiz hepiniz hoş geldiniz. Ben cumartesi günü istifa etmem sebebiyle bugün temayül oluşacak. Adana Milletvekilimize geldikleri için teşekkür ediyorum. Bana bugüne kadar ilgi ve alakaları için kendisine çok teşekkür ediyorum, haklarınızı helal edin” ifadelerini kullandı.

BAZI İLÇELERİMİZDE OLAĞAN KONGRE SÜRECİ İÇİN TEŞKİLAT REVİZYONLARINA GİDİYORUZ

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş, “Bildiğiniz üzere Eylül Ayı’nda olağan kongre sürecimize ilerliyoruz, hafta sonu da gördüğünüz üzere il milletvekillerimizle beraber genel merkezimizle bir toplantı yaptık. Yapılan istişareler neticesinde genel merkez kararıyla bazı ilçelerimizde olağan kongre süreci için teşkilat revizyonlarına gidiyoruz. Bugün öncelik Şarköy sonrasında Muratlı ilçelerimizde bu temayül oylamalarını gerçekleştirdik. Çorlu’dan sonrada Süleymanpaşa temayül yoklamasını yapacağız. Kenan Başkanımızla ben görev aldığımda uzun bir vakit 3 önemli seçimde birlikte sizlerle beraber el ele kol kola sokakları arşınladık. Yağmurlarda beraber ıslandık beraber çalıştık. Bizim ondan yana sizden yana da hakkınız helaldir. Kendisiyle bundan sonra da dava için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Rabbim Çorlumuzda yapacağımız temayül yoklamasını hayırlara vesile etsin. Rabbim kardeşliğimize zeval vermesin” dedi.  

ÖYLE BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ Kİ HER ZAMANKİNDEN FAZLA BİRLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

AK Parti Adana Milletvekili aynı zamanda Tekirdağ Koordinatörü Abdullah Doğru yaptığı açıklamada birlik mesajları verdi. Abdullah Doğru, “Kenan Başkanımızla bundan önce iki seçimdeki temayül yoklamasıyla beraber çalışmıştık. Bazı ilçe başkanlarımız kendileri müsaade istediler. Bizde bu müsaade neticesinde arkadaşlarımızın yerine yeni arkadaşlarımızı sizlerin görüşlerini almak ve bundan sonraki süreci birlikte götürmek üzere buraya geldik. Kenan Kardeşimize kadın ve gençlik kollarımızdaki kardeşlerimize emekleri için teşekkür ediyoruz. AK Parti diğer partilerden farklıdır, görevi alanda görevi bırakanda herkes gönül rahatlığıyla dava şuuru ile birliktelikle partimizi ülkemizi memleketimizi kalkındırma adına ciddi sorumluluklar üstleniyor. Biz öncelikle Türkiye’yi yönetiyoruz, aynı zamanda öyle bir dönemden geçiyoruz ki, bizim her zamankinden daha fazla birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Yanlızca parti olarak değil millet olarakta birliğe ihtiyacımız var. Hangi siyasi partiden olursa olsun hepimizin ülke bütünlüğü adına hareket etmesi gerekiyor. 3. Dünya savaşının başladığını söyleyen bir sürü siyaset bilincinin olduğunu görüyoruz. İsrail’in Gazze’de yaptığı katliam ve sonrasını tahmin eden siyaset bilimciler aslında 3. Dünya savaşının pandemiden sonrasını başladığını söylüyorlar zaten. Doğa Akdeniz’de bütün ülkelerin uçak gemileri ile kuşatıldığını göreceksiniz. Suriye Irak’ın kuşatıldığını göreceksiniz, Rusya Ukrayna bizim yukarı tarafımızda Yunanistan ortada. Haliyle bizim devlet olarak millet olarak her zamankinden daha güçlü olmamız gerekiyor. Önce partimizin gücü sonrada milletimizin gücünü bir araya getirerek inşallah bu dönemi atlatacağız” dedi.

TEMAYÜL YOKLAMASIYLA SİZDEN ALDIĞIMIZ KANAAT BİZİ DOĞRU YÖNLENDİRECEK

Konuşmasını sürdüren Abdullah Doğru, “Bu temayül yoklamasında sizden aldığımız fikir sizden aldığımız kanaat bizi doğru yönlendirecek. Bu anlamda yönetim kurulu, kadın kollarımız gençlik kollarımız ana kademe mahalle başkanlarımıza meclis üyelerimizle 3 tane isimden eksik isim yazamazsınız fazla isim yazabilirsiniz. En az 3 tane olması lazım, 2 tane 1 tane olursa o geçerli olmaz. Bizim buradaki maksadımız sizin kanaatinizi görmek, bizde ona göre yeniden bir teşkilat yapılanmasına gidilecek. Birçoğunuz belki bu yeni yapılacak yönetimde görev alacak, belki görev alamayacak olan arkadaşlar olacak. Bu güne kadar emek veren arkadaşlara gerçekten teşekkür ediyorum. İnşallah yeni kurulacak teşkilatta da daha güçlü daha dirayetli bir şekilde Çorlumuzu Tekirdağımızı ilk yapılacak seçimlere hazırlamaktır. Bizim görevimiz biliyorsunuz, partiyi temsil etmek, 2 üye yapmak, 3 ilk yapılacak seçimde en iyi şekilde sonucu almak. Çorlu’da daha iyi sonuç alacağımız bir dönemi inşallah Allah bize nasip etsin” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!