Tekirdağ
07 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Artık Bu Rezalete ‘DUR’ Deyin!

Artık Bu Rezalete ‘DUR’ Deyin!

Çorlu’da özellikle şehir merkezlerindeki otobüs duraklarının araç işgali altında olması ve yetkililerin soruna karşı ‘kör sağır’ olması vatandaşın tepkisini çekiyor. Yıllardır devam eden soruna karşı hem vatandaşlar hem de otobüs şoförleri sert tepki gösteriyor. Gazetemize konuşan otobüs şoförleri şehir merkezindeki duraklar her saat aynı durumda, duraklara bizler giremiyoruz” diyerek tepki gösterdi. Duraklara giremeyen otobüsler nedeniyle şehir merkezinde uzun araç kuyrukları oluşurken trafik olumsuz etkileniyor.

DURAKLARA KAMERA KOYMAK ÇOK MU ZOR?

Yıllardır devam eden soruna karşı yetkililer hiçbir adım atmazken vatandaşlar duraklara elektrik denetim sistemi (EDS) konulmasını istiyor. EDS olan noktalarda sürücülerin ceza yememek için daha dikkatli olduklarını belirten vatandaşlar durakların kamerayla izlenmesini istedi. Duraklara araç park edenlerin anında cezai işleme tabi tutulmasını isteyen vatandaşlar yetkililer tepki gösterdi.

KAYMAKAMLIK VE BELEDİYELER SORUNU NEDEN GÖRMEZDEN GELİYOR?

Çorlu’da her gün durak işgalleri yaşanırken hem Çorlu Kaymakamlığı’nın hem Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Çorlu Belediyesi’nin sorunu görmezden gelerek hiçbir adım atmaması tepkileri de beraberinde getiriyor. Belli dönemlerde trafik polisleri geçerken duraklara araç park edildiğini gördüğü zaman araçların fotoğrafını çekerek sesli anonsla araçların çekilmesini istiyor. Bunun dışında günün her saatinde Çorlu’da durak işgalleri yaşanıyor.

HER GÜN 60-70 BİN KİŞİ OTOBÜSLERE BİNİYOR VE BU ÇİLEYİ ÇEKİYOR

300 bin nüfusun yaşadığı Çorlu’da her gün otobüslere yaklaşık 60-70 bin kişi biniyor. Özellikle şehir merkezlerindeki duraklarda çok fazla kişi otobüse binip iniyor. Şehir merkezindeki durakların işgal altında olması nedeniyle binlerce vatandaş mağduriyet yaşıyor. Özellikle engelli ve yaşlı vatandaşlar otobüslere binmekte çok zorlanıyor.

OTOBÜSLER DURAĞA GİREMEYİNCE TRAFİK FELÇ OLUYOR

Duraklara araç park edilmesi nedeniyle otobüsler durağa giremiyor, giremediği zaman yolun ortasında yolcuları indirip bindirmeye çalışıyor. Yolcular inip binene kadar otobüs yolun ortasında kalıyor, otobüsün arkasında ise uzun araç kuyrukları oluşuyor. Sürücüler onlarca dakika trafikte beklemek durumunda kalıyor.

 VATANDAŞLAR YETKİLİLERİN İLGİSİZLİĞİNDEN ŞİKAYÇİ

Çorlu’da yıllardır yaşanan soruna karşı yetkililerin ilgisiz olması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Bizi yönetenler makam arabalarında gezdikleri için burada yaşanan sorunları görmüyor. Keşke 15 günde bir otobüse binseler de vatandaşın neler yaşadığını görseler çok güzel olurdu ama maalesef böyle bir durum yok. Duraklardaki araç işgalinin artık son bulmasını istiyoruz. Otobüslerin duraklara rahatlıkla girip çıkmasını istiyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!