Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Ayçiçek Üreticisi Hem Verimden, Hem Fiyatlardan Şikâyetçi

Ayçiçek Üreticisi Hem Verimden, Hem Fiyatlardan Şikâyetçi

Özellikle Çorlu bölgesinde son aylarda yağmur yağmaması nedeniyle Ayçiçeği verimleri düşük kaldı. Trakya Birlik Yönetim Kurulu geçtiğimiz gün ayçiçeği fiyatlarını; Yüzde 50 hamyağ oranlı ayçiçeği 21 bin 800 TL/Ton, yüzde 44 hamyağ oranlı ayçiçeği 20 bin TL/ton, yüzde 40 ham yağ oranlı ayçiçeği fiyatı ise 18 bin 800 TL/ton olarak açıklanmıştı. Verimlerle birlikte fiyatlarında düşük olması ayçiçeği üreticilerini kara kara düşündürüyor. Konuyla ilgili konuşan Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Cin, “maalesef hem verimler düşük hem de verilen fiyatlar çok düşük kaldı” ifadelerine yer verdi.

Ayçiçeğindeki verim düşüklüğüyle ilgili konuşan Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Cin, “4 aydır maalesef yağmur yağmıyor. Ayçiçeğinin yağış istediği dönemler de yağış olmadı, kuraklık olduğu için verimlerde ciddi düşüşler var, geçtiğimiz yıl da verimler iyi değildi. Bazı yağış alan yerlerde verimler fena değil ama genel olarak verimler düşük” dedi.

Konuyla ilgili konuşmasını sürdüren Çorlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Cin, “Ayçiçeğinde hasat başladı, çiftçiler ayçiçeklerini biçiyorlar. Ayçiçeğinde maalesef verimler, fiyatlar, desteklemeler çok düşük kaldı. Ayçiçeği üreticileri önümüzdeki yıl nasıl ekeceklerini düşünüyor. Koyduğumuz sermaye ile hasat zamanı çıkan para gülünç kalıyor. Bu gidişle çiftçiler üretemez duruma gelecek” ifadelerine yer verdi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!