Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Başkan Topak’tan TESKİ’ye Atık Su Tepkisi


Başkan Topak’tan TESKİ’ye Atık Su Tepkisi

Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Ergene’deki çevre sorunlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, her konuyu yakından takip ettiklerini ve sorunların çözümü için kararlılıkla çalıştıklarını belirtti. Topak, özellikle yıllardır atıksu deşarjıyla kirletilen Çorlu Deresi'nin durumuyla ilgili yapılan incelemeleri ve alınan önlemleri anlattı.

"Derenin kirletilmesine sebep olan kaynakları tespit ettik," diyen Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, Ergene Derin Deniz Deşarj projesinin hayata geçmesinin endüstriyel atık suların dereye olan etkisini önemli ölçüde azalttığını ifade etti. Ancak, TESKİ'nin 6 ayrı noktadan evsel atık suları arıtmadan doğrudan Çorlu Deresi'ne bırakmasının kirliliği ve kötü kokuyu artırdığına dikkat çekti.

Bu sorunu çözmek için Devlet Su İşleri (DSİ) ile işbirliği yaptıklarını belirten Topak, derede ıslah çalışmalarına başladıklarını ve bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte dere suyunun kalitesinin ve koku sorununun büyük ölçüde düzeleceğini vurguladı. Ayrıca, TESKİ'nin atık su deşarjlarını kontrol altına alarak arıtma tesisinde işlem görmesini sağlamasıyla kirliliğin ve kötü kokunun önemli ölçüde azalacağını söyledi.

Son olarak, Ergene Belediyesi olarak vatandaşların her sorununda yanlarında olacaklarını ve çevre konusundaki hassasiyetlerini sürdüreceklerini belirten Müge Yıldız Topak, bölgedeki çevresel sürdürülebilirlik çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!