Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

“Belediye, Arazileri Parsel Parsel Satıyor”

“Belediye, Arazileri Parsel Parsel Satıyor”
AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kenan Kelle, Çorlu Belediyesi’nin arsa satışlarıyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yaptı. Başkan Kelle, “Çorlu Belediyesi bir buçuk milyar lira değerindeki arsaları usulsüzce satışa çıkarmak istiyor” dedi.

AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kenan Kelle, Çorlu Belediyesi'nin arsa satışlarıyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yaptı. AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kenan Kelle "Çorlu Belediyesi'nin 2024 yılı bütçesi ve tahmini arsa satış gelirleri ile bu planlanan satış rakamları uyuşmamaktadır. Belediye, maddi sıkıntılar yaşadığı ve Çorlu'yu layıkıyla yönetemediği için halkın malı olan arsaları peşkeş çekmeye çalışıyor. Belediye meclisinde CHP'nin üstün olduğu bir ortamda, bu satışların plan ve bütçe komisyonundan geçmesi olası gözüküyor. Bu kabul edilemez bir durumdur. Çorlu'nun arazileri parsel parsel satılmak isteniyor.  Bununla ilgili acilen önlem alınmalı ve bu satış planı bir an önce gündemden çıkarılmalıdır" dedi.

"ÖNGÖRÜLEN RAKAMLA SATILMAK İSTENEN RAKAM AYNI DEĞİL"

Açıklamasını sürdüren AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kenan Kelle, “Çorlu Belediyesi'nin 2024 yılı bütçesi kapsamında planlanan arsa satışları, kamuoyunda büyük tepki topluyor. 2024 yılı tahmini gelir bütçesi 1 milyar 925 milyon TL olarak belirlenmişken, bu bütçe içindeki arsa ve arazi satış gelirlerinin sadece 160 milyon TL olacağı öngörülmüştü. Ancak, Çorlu Belediyesi'nin toplamda 20 adet arsanın satışını planladığı ortaya çıktı. Bu durum, plan ve bütçe komisyonuna sevk edilmek istenen raporlarla gün yüzüne çıktı. Çorlu Belediyesi'nin bu hamlesi, tahmini bütçe ile uyumsuzluk gösteriyor ve belediyenin haksız kazanç elde etmeye çalıştığı yönünde eleştiriler alıyor. Çorlu halkına ait olan arsaların satışı, kamuoyunda büyük tepkiyle karşılandı.

"SATILMAK İSTENEN 20 ADET ARSANIN DEĞERİ BİR BUÇUK MİLYAR LİRA"

Satılmak istenen 20 adet arsanın yaklaşık değerinin 1 buçuk milyar lira olduğunu belirten AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kenan Kelle, “Planlanan arsa satışlarının detayları da kamuoyunda endişe yaratıyor. Özellikle Önerler Mahallesi'nde 12 adet arsanın satışa çıkarılmak istenmesi dikkat çekiyor. Diğer satışa çıkarılmak istenen arsalar ise şu şekildedir: - Muhittin Mahallesi: 1 adet 331 metrekare, - Nusratiye Mahallesi: 2 adet 1.552,93 metrekare, - Silahtarağa Mahallesi: 1 adet 1.057,10 metrekare, - Yenice Mahallesi: 4 adet 3.179,91 metrekare, - Önerler Mahallesi: 12 adet 53,435 metrekare Toplamda 59.555,43 metrekare arsa, usulsüz ve haksız bir şekilde satışa çıkarılmak istenmektedir. Bu arsaların kime peşkeş çekileceği ise belirsizliğini koruyor. Satılmak istenen ve özellikle mali değeri çok yüksek olan bu 20 adet arsanın yaklaşık değeri ise 1 buçuk milyar lirayı buluyor” ifadelerini kullandı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!