Tekirdağ
08 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Belediye Ekipleri Eğitim İçin AFAD Kampına Gitti

Belediye Ekipleri Eğitim İçin AFAD Kampına Gitti
Çorlu Belediyesi arama kurtarma ekipleri Bursa’da AFAD Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim kampına katılmak için yola çıktı.

AFAD akreditasyon sistemine dahil olan ekipler için “Afad Başkanlık/Gönüllülük Ve Sivil Toplumla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen *Afad Marmara Bölgesel Koordinasyon Kampı düzenlenecek. Marmara Bölgesel Akredite Ekipler Bölgesel Kamp Programı’na 10 ilden 54 ekip katılacak olup toplamda 684 katılımcı olacak. Bursa’da düzenlenecek olan kamp 3 gün sürecek. 

Çorlu Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden sorumlu başkan yardımcısı Adnan Kum kampla ilgili gazetemize bilgiler verdi. Arama kurtarma ekibini Bursa’ya yolcu eden Adnan Kum yaptığı açıklamada: “AFAD Başkanlığının talimatı gereği, afetlere dirençli toplum oluşturma vizyonu ve bütünleşik afet yönetimi anlayışı ile sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, özel kuruluşlar arasında, olası afetlere karşı hazır olmak, birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyeti kazanmak ve bu kazanımları gelişmektir amacıyla yapılmaktadır” dedi. 

“Marmara Bölgesi Akredite Ekipler Bölgesel Kamp Programına 10 ilden 54 ekip katılacak olup, toplam katılımcı sayısı 683’tür” diyen Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Kum, “Programdaki aktivitelerin en yoğun olduğu ikinci gün olarak planlanmıştır. Sabah kahvaltısı akabinde 13 farklı faaliyet için ekipler aktivite alanlarına geçecektir. Oryantiring, GPS-Pusula, Trekking, Kayadan iniş, Duvar tırmanışı, Rafting, Kanyon geçişi, Mağara ve kaplıca gezisi, Ayak voleybolu, Voleybol, Badminton, ID Jumar tırmanışı ve Okçuluk faaliyetleri tüm gün sürecektir” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!