Tekirdağ
09 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Bölge Uyuşturucudan Kurtulamadı

Bölge Uyuşturucudan Kurtulamadı
Omurtak Caddesi üzerinde bulunan eski hükümet konağının olduğu bölge uyuşturucu görüntülerinden bir türlü kurtulamadı. Otoparkta yeteri kadar aydınlatmanın olmamasını fırsat bilen madde bağımlıları duvar diplerinde uyuşturucu içiyor.

Çorlu’da özellikle akşam saatlerinde uyuşturucu içilirken madde bağımlıları tuvaletlerini de ulu orta yapıyor. Pisliklerini sağa sola bırakan madde bağımlılarının biran önce bölgeden uzaklaştırılmasını isteyen mahalle sakinleri duruma tepki gösteriyor. Duvar diplerinde alkol şişelerinin ve uyuşturucu maddelerinin sağa sola atılması ve tuvaletin buraya yapılması mahalleliyi canından bezdirmiş. Zaman zaman fuhuş olaylarının da yaşandığı bölgenin biran önce temizlenmesi bekleniyor. Otoparkın aydınlatmalarının yeterli olmamasını ve karanlığı fırsat bilen madde bağımlıları duvar diplerini kendilerine sığınak yaparken mahalle sakinleri otoparkın aydınlatılmasını istedi. 

İKİ PİSLİK YAN YANA 

Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisli olan otoparkın duvar diplerinde uyuşturucu kullanılırken aynı zamanda madde bağımlıları tuvaletlerini ulu orta yapıyor. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri gazetemize konuştu: “Duvar dibinde uyuşturucu içiliyor, madde bağımlıları sadece bununla da yetinmiyor tuvaletlerini de buraya yaparak pisliklerini bırakıyor. Gördüğünüz gibi her yer pislik içinde temizlenmiyor da, bizler bu pisliğin içinde yaşamak zorunda kalıyoruz” dedi. 

YILLARDIR BÖLGEDE UYUŞTURUCU KULLANILIYOR

Madde bağımlıları Omurtak Caddesi üzerinde bulunan eski hükümet konağının bulunduğu alanı uyuşturucu merkezi yaptı. Özellikle akşam saatlerinde otoparkta buluşan madde bağımlıları burada uyuşturucu kullanıyor. Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri, “Duvar diplerinde, bazı zamanlarda ön taraftaki parkta uyuşturucu kullanılıyor. Madde bağımlıları buraya gelip uyuşturucu içip gidiyorlar, pisliklerini buraya bırakıyorlar. Neredeyse her akşam buradalar, bir türlü temizlenmedi burası” dedi. 

AYDINLATMASI YETERSİZ, DUVAR DİPLERİ SIĞINAK OLDU 

Eski Hükümet Konağı’nın olduğu bölge uzun yıllardır otopark olarak işletiliyor. Aydınlatmanın yetersiz olması nedeniyle madde bağımlıları karanlığı fırsat biliyor. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “Burası karanlık olduğu için madde bağımlıları durumu fırsat bilip duvar diplerinde uyuşturucu içiyor. Otopark aydınlık olsa madde bağımlıları kolay kolay gelemezler. Biran önce aydınlatılmasının yapılmasını istiyoruz” dedi. 

MAHALLELİ MADDE BAĞIMILLARINDAN KORKUYOR 

Madde bağımlılarının sürekli eski hükümet konağının olduğu yere gelip uyuşturucu kullanması mahalle sakinlerini korkutuyor. Konuyla ilgili konuşan mahalle sakinleri, “Her gün burada madde bağımlılarını görmek istemiyoruz. Korkuyoruz, yüksek sesle konuşuyorlar, yoldan geçenlere laf atılıyor, bu şekilde olmasını kabul etmiyoruz. Biran önce yetkililer bu sorunu çözsün, en azından bölgenin aydınlatılması yapılsın” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!