Tekirdağ
09 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Buğdayda Verim Yüksek, Fiyat Düşük

Buğdayda Verim Yüksek, Fiyat Düşük

Geçtiğimiz günlerde buğday fiyatları 9 lira 25 kuruş olarak açıklanmıştı. Açıklanan buğday fiyatlarına çiftçiler tepki gösterirken fiyatların güncellenmesi istenmişti. Buğday fiyatları düşük kalırken, verimin iyi olduğunu söyleyen Çorlu Ticaret Borsası Başkanı Yüksel Ertan, dönümüne göre verimin 500-600 kilo olduğunu belirtti. Çiftçilerin verimden dolayı yüzlerinin güldüğünü belirten Yüksel Ertan çiftçilerin fiyatlardan dertli olduğunu belirtti.

VERİM DÖNÜMDE 500-600 KİLOLARI BULUYOR

Tekirdağ genelinde buğday verimlerinin fena olmadığını dile getiren Çorlu Ticaret Borsası Başkanı Yüksel Ertan gazetemize konuştu: “Buğday verimleri bu sene fena değil, dönüm olarak 500-600 kiloları buluyor. Verimler feda değil ama fiyatlar çok düşük, çiftçilerin üretime devam etmesi için kazanması gerekiyor ki bu işleri yapabilsin yoksa çiftçilik diye bir şey kalmaz” dedi.

GİDERLERLE GELİRLER KAFA KAFAYA GELİYOR

Buğday verimlerinin iyi olması çiftçinin biraz yüzünü güldürse de fiyatların düşük olması çiftçileri zora sokuyor. Gazetemize konuşan çiftçiler, “Bugün bir dönümün giderleri 5-6 bin liralara buluyor. Bir dönümden 500 kilo buğday çıksa buğdayın desteklemelerle birlikte fiyatı 10 lira seviyesinde. Bir dönümden elde edeceğin gelir 5 bin 6 bin lira yani kafa kafaya bir gelir gider dengesi oluşuyor” dedi.

ÇİFTÇİ KAZANMAZSA NEDEN ÜRETSİN

Gelir giderlerin kafa kafaya geldiğini belirten çiftçiler eğer kazanmayacaksak o kadar emeği neden veriyoruz diyerek; “Çiftçilerin sadece gübre, mazot giderleri yok. Bugün bir dönüm icar 2 bin liralar seviyesine çıkmış, Bunun dışında traktör arıza yapıyor, biçerdöver arıza yapıyor, bu arızalar çok yüksek maliyetlere yapılıyor. Bunlarında hesaplanması gerekiyor. Yazık günah çiftçi kazanmazsa neden üretsin” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!