Tekirdağ
16 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Büyükşehir Ulaşım Sorununa Duyarsız

Büyükşehir Ulaşım Sorununa Duyarsız
Yenice Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar durak olmadığı için otobüse binmek için 3 kilometre yürümek zorunda kalıyor.

Süleymanpaşa’dan Çorlu’ya gelirken İstanbul Yolu üzerinde belediye otobüslerinin girip yolcu alabileceği bir durak olmaması nedeniyle vatandaşlar en yakın durak olan Trakya Birlik Fabrikasın önündeki durağa kadar yürümek zorunda kalıyor. Her sabah Yenice Mahallesi’nden Çorlu şehir merkezine okula ve işe gelmek zorunda kalan vatandaşlar büyük sıkıntı yaşıyor. Yenice Mahallesi Hür Sokağın önüne bir cep yapılarak otobüslerin o noktada durmasını ve yolcuları almasını isteyen mahalle sakinleri yıllardır devam eden soruna karşı çözüm istiyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır devam eden soruna karşı adım atmaması tepki çekiyor. Süleymanpaşa’dan Çorlu’ya gelirken 2’inci üst geçidin hemen yanında Çorlu Belediyesi’ne ait olan park alanına bir cep yapılmasını talep eden mahalle sakinleri her gün otobüse binmek için 3 kilometre yürüdüklerini belirtiyor. 

VATANDAŞLAR 3 KİLOMETRE YÜRÜMEK ZORUNDA KALIYOR

Yenice Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar Çorlu’ya gelmek için yaklaşık 3 kilometre yol yürümek zorunda kalıyor. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “Yenice Mahallesi’nde yaşayan insanlar en yakın otobüs durağına ulaşmak için yaklaşık 3 kilometre yürümek zorunda kalıyor. Yenice Mahallesi’nde en yakın otobüs durağı Trakya Birliği Fabrikasının önünde bulunuyor, o durağa gelmeyen vatandaşlar otobüslere binemiyor. Her sabah işe ve okula giden insanlar var, sabahın erken saatlerinde otobüse binmek için 3 kilometre yürümek zorunda kalıyorlar” dedi. 

OTOBÜSLERİN GİRMESİ İÇİN CEP DURAK YAPILMASI BEKLENİYOR

Süleymanpaşa’dan Çorlu yönünde 2’inci üst geçidin hemen altında cep yapılarak otobüslerin yolcuları almasını isteyen mahalle sakinleri; “Süleymanpaşa’dan Çorlu’ya gelen kooperatif otobüsleri ve 34 nolu belediye otobüsü durak olmadığı için yolcuları almıyor. Yolcular 3 kilometre uzaktaki Trakya Birliğin önündeki durağa yürümek zorunda kalıyor. Bu sorunun önüne geçmek için Hür Sokak yani Süleymanpaşa Çorlu istikametindeki 2’inci üst geçidin altında bir cep yapılırsa otobüsler oraya girip yolcu alırlar insanlarda yürümek zorunda kalmaz. Büyükşehir Belediyesi’nden sorunu çözmelerini istiyoruz” dedi. 

HAVALAR SOĞUDU İNSANLAR KİLOMETRELERCE YOLU NASIL YÜRÜYECEK

Yaz döneminde nüfusu artan Yenice Mahallesi’nde havaların soğumasıyla birlikte mahallede yaşayan vatandaşlar kara kara düşünmeye başladı. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Havalar soğudu yağmurlar başladı, otobüse binmek için kilometrelerce yolu yürümek zorunda kalacağız. Biran önce sorunumuzu büyükşehir belediyesi çözsün, bu şeklide olmaz” dedi. 

MAHALLELİ BAŞKAN YÜCEER’DEN YARDIM İSTİYOR

Yenice Mahallesi’nde yıllardır devam eden sorun Çorlu Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne iletilirken sorunun çözülmemesi tepki çekiyor. Ulaşım Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğu için vatandaşlar büyükşehir belediye başkanı Candan Yüceer’den yardım istiyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!