Çanakkale’de tarımsal kuraklıkla mücadele kapsamında düzenlenen İl Kriz Merkezi Toplantısı, Vali Yardımcısı Dr. Polat Kara başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Demirhan, kuraklıkla mücadelenin kuraklığın olmadığı yıllarda suyun tasarruflu kullanılmasıyla başarılabileceğini belirtti. Kuraklık öncesi ve sırasında tüm kurumların, suyun etkin ve verimli kullanımı konusunda eğitimler vermesi gerektiğini ifade eden Demirhan, özellikle çocukların su tasarrufu konusunda bilinçlendirilmesinin önemine değindi. "Ne tarlamızda, ne işyerimizde, ne de evimizde bir damla suyu israf etme lüksümüz yok" diyerek suyun korunmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.
Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Eren, "2024/2025 Üretim Sezonunda Ekili Dikili Alanlarda Mevcut Durum ve Kuraklığın Etkisi" konulu bir sunum yaptı. Sunumda, tarımsal üretimin kuraklıktan nasıl etkilendiği ve bu etkilerin nasıl minimize edilebileceği üzerinde duruldu.
Toplantıda, tarımsal üretimin kuraklıktan etkilenmemesi için kısa ve uzun vadede alınacak tedbirler toplantıda kapsamlı bir şekilde değerlendirildi. Baraj ve göletlerin sulama sahalarında uygulanacak kararlar ve önlemler ele alındı. Katılımcıların görüş ve önerileri alınarak, kuraklıkla mücadelede ortak bir strateji belirlendi.
Çanakkale’de tarımsal kuraklıkla mücadele için atılacak adımların ele alındığı toplantı, su tasarrufunun önemi ve kuraklığın etkilerini azaltmaya yönelik çözüm önerileriyle sona erdi.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.